Välkommen till min lilla plätt på jorden!
En högt älskad plats i ständig förvandling.

söndag 29 maj 2011

Jag är tillbaka...tror jag!!!


Hej alla bloggvänner!!!!

Det här blev ett väldigt långt blogguppehåll av flera olika anledningar. Den största är nog att jag har jobbat lite för mycket för mitt eget tycke, och när familjen och trädgården fått sitt så har inte orken räckt till bloggen. Jag som gärna sitter sent om kvällarna och skriver och surfar runt i cybervärlden, har stupat i säng vid tio-halv elva snåret - totalt dödstrött.....

Det är ju så med mej att jag har lite för svårt att tacka nej när någon frågar om jag kan jobba. ( Idiotisk egenskap igentligen !!!)

Affären är ju helt OK för där har jag fasta tider, men sen är det övrigt, med städning, fönsterputsning, trädgårdsarbete mm BORTA som tär, när jag nu egentligen hade behövt vara HEMMA och göra dom sakerna....men utan betalning då tyvärr :)
Rent hus hemma och en "perfekt" trädgård = noll lön... och DET är ju en klar nackdel.
Jag och familjen får väl vandra omkring i vår egen röra, så länge vi inte störs för mycket av den, och istället ha lite pengar på kontot.... så länge de nu stannar där - det brukar inte bli så särskilt länge...:)!!!!

Dagen idag har jag faktiskt ägnat åt att försöka rensa upp i detta katastrofområde till hem!!! Men suget ut var väääldigt stort....och jag är ganska stolt över att jag faktiskt lyckades häva lusten att bara strunta i huset och gå ut i trädgården stället!!!!


---------

Vad skönt det ska bli med en långhelg nästa helg. Hoppas vädret håller som det lovade på den vädersida som jag brukar följa, för då blir det trädgårdsarbete för hela slanten.

Jag har lyckats något så när med att kruka upp plantor till försäljning. Det kommer en trädgårdsförening hit den 9 juni för trädgårdsvisning och för att handla perenner.
Då är det ju en fördel om jag har lite att sälja kan man ju tycka!!! :)
Men....allt detta krukande tar ju så vansinnigt mycket tid...som jag inte har så gott om i år tycks det...hehe...

Jag tycker det börjar se ganska välfyllt ut i pallkragarna och jag tror nog att jag hinner kruka lite till småttingar som inte är så känsliga med att sloka, så det ska nog gå vägen i år också.

Det är så himla mycket som har blommat nu och som jag inte har haft tid att titta på så mycket som jag velat, så det är tur att jag och kameran tar en trädgårdstur ibland och försöker dokumentera.
Jag får väl sitta i vinter och njuta av de bilder som bli bra, nackdelen är ju att man inte känner dofterna då.

---------------

En trädgårdspromenad i skymningen, när de vita blommorna är det sista man ser...upplevelsen av kvällens fuktiga dofter och de vilda djurens läten i närheten - rävens skri , rådjurens skällande, gräsänderna i sjön, en ugglas hoande och morkullans drag. Kvällens stillhet efter dagens jäkt - det är sinnesfrid av stora mått. Då mår jag så bra, och jag fylls med kraft för att möta en ny dag....