Välkommen till min lilla plätt på jorden!
En högt älskad plats i ständig förvandling.

måndag 31 oktober 2011

Happy halloween!!!!

Halloween..........
Jaha, nu går det inte att förneka höstens ankomst längre... Imorgon börjar den, i mitt tycke, tråkigaste månaden på hela året. Det tycker givetvis inte mellansonen som håller november och december som sina favoritmånader, av såklart nästan samma anledning - nämligen presenter.....



Pumpabilden är från förra året, men den funkar lika bra i år, tycker jag. Vi hade inget eget halloweenkalas iår utan det var hos kompisar. Av någon anledning så lyckades jag inte få en enda vampyr, döing, pirat eller annat otrevligt på bild, men trevligt hade vi ;)


Rysliga spökhälsningar från mig!!!!!!!!! Mouhahahaha..........

söndag 23 oktober 2011

En låååång växthusdröm.....



Jag vet inte hur länge som jag har drömt om ett växthus...men det är iallafall åtskilliga år.

Den största drömmen var, och är fortfarande ett hemmabygge i trä någonstans mellan 30-50 kvadrat. Men... det som blev förverkligat nu är ett färdigköpt på 11,5 kvadrat. Och jag är nöjd......för tillfället!!!!

Av olika anledningar så har det inte funnits möjlighet att skaffa något förrän nu - eller - nästan nu......

Ja, nu är det så på detta stället att mina projekt alltid blir åtsidosatta om det krävs hjälp ifrån mannen på gården.
Anledningen till att jag fick detta växthus som nu är på plats, överhuvudtaget, kan man nästan kalla för en muta.

Det har alltid varit någonting som måste byggas eller fixas ute till korna eller till maskinerna mm mm. När det senaste projektet var klart sa jag att nästa grej som ska byggas eller fixas ska vara mitt växthus - annars så strejkar jag.....
Eller rättare sagt så fick det tjatas om ett antal gånger, så att det verkligen skulle fastna.


Tiden gick och tidigt förra våren frågade han så snällt om det gick bra om jag fick ett monteringsfärdig växthus nu, så kan vi kanske fixa ett större sen.
Jippie!!!!!!
Glad i hågen beställde jag ett omgående....
.....tre dar senare berättade han att han tänkte bygga ett nytt lösdriftsstall till korna.......

Gissa vilket som byggdes först.......

Jag hade ju fått mitt växthus - om än omonterat i garaget.... SUCK!!!!


Tänk vad en trädgård kan ändras på ett par år.
Här är det då tänkt att växthuset ska placeras, bredvid och bortanför pallen med jord. Planering pågår hela sommaren från min sida, men inte blir det något...
Däremot får jag upp fyra dumperslass med jord från ladugårdsbygget, och det är jag så glad för idag även om det är ofantligt mycket. Visserligen fullt med kvickrot, men nu efter ett år så är det bara i det översta lagret, så det är ok. Jag har ändå kvickrot och slåss med överallt så det kvittar faktiskt.



Här har äntligen killen som varit här i en månad och grävt till ladugården, som ett allra sista projekt, fått äran att gräva till mitt växthus. Här är så mycket sten så att göra detta förhand kände jag var övermäktigt. Han rensade även bort sly som växte utmed den stora stenen till vänster. Också ett jätteprojekt för mig att göra förhand.

Ja grävning blev det oktober - 10 , men gjutning....


....blev det i april -11. Det var meningen att det skulle blivit även denna gjutning förra hösten, men sista dan det gick att gjuta, gjordes stora plattan utanför ladugårdsbygget.....sen kom snön.


Så gick våren - och sommaren - och så kom september....... och då kom även växthuset på plats.

ÄNTLIGEN!!!!!!!!




Nu ska det ju börja fixas runtomkring också.

Jag hade svårt att tänka mig hur det skulle se ut bara genom att titta på grunden, så därför behövde det komma på plats innan det landade i huvudet på mig hur det skulle göras.
En liten mur blev det av stenhögen som låg där. Kan visa hur det såg ut en annan dag.



Nya rabatter utmed stenen till höger, och jag har börjat sätta in lite saker i växthuset.



Ännu mer har kommit in.... Passar mig alldeles utmärk att sätta in allt trädgårdspynt och lite möbler, samt att pelargonerna som stått ute hela denna eländigt regniga sommar har fått komma in där, i väntan på övervintring nån annanstans.



Jag har planerat att ha en bänkgård med bla frösådda perenner här intill. Har börjat på så smått, och har nu grävt ner nyinköpta plantor som jag inte hunnit finna en plats åt ännu, i pallkragarna utmed växthuset.

Har även börjat hacka i jordhögen och ska väl förhoppningsvis få den att försvinna så småningom. Men det dröjer nog ganska många år innan det lyckas. Tills dess så behöver jag ju inte köpa matjord till nya rabatter iallafall:))
Det ska bli intressant till våren, med att använda växthuset till plantuppdraging. Fortsättning följer också med pallkragarna framemot våren skulle jag tro.


Det blev ett långt inlägg till en lång dröm.

Ha det gott alla // Elinore