Välkommen till min lilla plätt på jorden!
En högt älskad plats i ständig förvandling.

tisdag 1 november 2011

Årets sista blommor.....

Puh.................

Man kan väl säga att luften gick ur mej helt och hållet nu.......

Jag har precis suttit och skrivit ett ganska långt textstycke om dagens vedermödor, och skulle lägga in bilderna - när all text bara försvann!!!!!! SKIT!!!! Det är sådant som kan göra mej helt galen.

Jag gick i alla fall en fotorunda i trädgården i dag - förmodligen den sista för hösten - för att leta och fota några senblommare. Så här kommer några nu....resten försvann i förra inlägget och jag visar kanske dom en annan dag, om jag får lust. Känner att jag precis tappade lusten att fortsätta blogga.... men nya tag en annan dag.


Mauretanska rödmalva, kortlivad perenn eller ettåring, jag har egentligen inte fattat vilket. Frösår sig gör den iallafall så att den stannar kvar på ett eller annat sätt.


Cerise luktaster, som inte alltid brukar slå ut här hos mig, av någon anledning.
Att just denna planta lever överhuvudtaget är i och för sig nästan ett under. Den har nämligen stått ovanjord i flera år. Rötterna har såklart letat sig ner i jorden, men den är ju tydligen inte känslig.

Höstgentiana, 'Kingfisher' , är ett säkert kort hela hösten. Lyser fantastiskt fint i allt det gula och bruna. Även om den nu börjar se lite dassig ut.......

Frösådd rödblära har också blommat väldigt länge, och i omgångar hela sommaren och hösten. Undrar om den kommer tillbaka nästa år, eller om den förtog sig detta första år som den blommade.

Det var allt för idag. Må så gott // Elinore