Välkommen till min lilla plätt på jorden!
En högt älskad plats i ständig förvandling.

måndag 9 april 2012

Bakslag!!!

Så var då Påsken över för detta året, Glad Påsk i efterskott liksom..... ... och det väntade BAKSLAGET kom precis lagom till det som jag hade tänkt skulle bli en helg i trädgårderandets tecken. Tji fick jag!!! Visserligen nästan bara lite pudersnö, som försvann relativt fort, men kallt och blåsigt....BLÄÄ!!! Jag har haft åtminstone hundra anledningar till att vara inne istället. Men i eftermiddags tog jag mig i kragen och gick ut och fixade lite. Växthuset har en golvbeläggning av makadam som jag aldrig har tyckt om. Det var inte riktigt menat att bli så, men det var smidigt när bädden gjordes, och eftersom jag har murad sockel så ligger blocken bra på det. Det började såklart regna när jag kom ut, så jag höll mig i växthuset och grävde bort och slängde ut makadamen, för att jag sen ska kunna lägga in plattor istället. Det blir nog lite i taget, och kanske blandat golvmaterial ett tag, men vem bryr sig!!!! Jag trotsade vädret efter ett tag och fortsatte med lite nedklippning av perenner, samt en hel del grävning av en nygammal rabatt där hälften har legat i träda i några år. Där är bla kvickrot och behöver rensas ordentligt, för att sen få på mer jord och gödsel. En kant ut mot åkern måste också dit, och det lutar väl åt natursten där med - som överallt annanstans här... Detta projekt måste bara bli klart nu i vår, och jag har massor med plantor som jag kan plantera där. Det känns som om jag fått dagens gym pass iallafall. Alldeles gratis...... som om jag skulle sätta min fot på ett gym haha, det vore nog ett stort skämt....inte riktigt min grej, men man ska aldrig säga aldrig..... Innan - när det var fint väder - så renoverade jag lite i min lilla alpinrabatt. Rensade och lade på ny fin grus...och jag tycker faktiskt det blev riktigt snyggt!!!!
Passade på att fota för några dar sen:
Primula 'Lilacena Plena' en riktig sötnos. Jag gillar de fyllda primulorna skarpt...
Corydalis 'George Baker' Drakulanunneört, har också börjat blomma, men när det blev kallt och snöigt så slokade han rejält... Hoppas han repar på sig för han är en riktig snygging.
Backsipporna står i sina varma ludna kläder och bara väntar på nästa solglimt så att de kan öppna sig. Hoppas nu att detta var sista vinterrycket och att vi kan få lite varmare väder framöver...... Ha det gott // Elinore