Välkommen till min lilla plätt på jorden!
En högt älskad plats i ständig förvandling.

tisdag 29 maj 2012

Drömrundan!!!!

Nu pågår förberedelser för Drömrundan för fullt. Den startar alltså nu till helgen den 2-3 juni för att fortsätta även den 6 juni som även det är Trädgårdsamatörernas dag.
Drömrundan är ett antal öppna trädgårdar och annorlunda små- eller gårdsbutiker från Häradsbäck i söder till Värnamo i norr.
 Jag hade behövt minst en vecka till för att få allting klart här, men det får helt enkelt bli som det blir. Jag får hoppas att - där jag ser fel och brister, inte besökarna upplever det så illa som jag tycker. Om det nu kommer några vill säga.....

Mitt fokus kommer att ligga på alla mina växter...och inte på gräsmattan som fortfarande inte repat sig sen kossorna (12 st) var och hoppade här sent i höstas. Ny jord har fyllts på i hålorna, gräsfrö är sått, men....har inte kommit särskilt bra. Min största "gräsmatta" - som i ärlighetens namn inte är särskilt stor... var så gropig och sönder att vi fick fylla igen nästan hela....vilket i nuläget betyder - mest jord!!!!! Samt att det nu har varit så torrt att gräset som finns har börjat bli gult!!!!

Men jag är ändå väldigt tacksam att de höll sig till gräset och inte började hoppa sönder alla rabatter. Som jag sagt tidigare så är min trädgård till för både barn och djur - även om en del är liiiite för stora och tunga för att bralla runt som de själva vill......
Och är det nu så att gräset inte vill växa där det ska - så har det växt så mycket bättre där det INTE ska. Det vill säga i rabatterna..... Där frodas stora grästuvor och konkurrerar om platsen med lite rarare växtslag.

 Men samtidigt som jag gräver och rensar som en galning....så njuter jag. Syrenerna doftar så att näsan nästan kryllar sig. Pingstliljor och Blåflox likaså. Det kommer nya blommor varje dag - än här och än där.

Idag började tex bondpionen att blomma och för ett par dar sen både Rosenpionen och Herrgårdsvarianten.
Den bästa tiden är ju nu och framåt. Allt är fräscht och krispigt.... Hostorna är nyutvecklade och har inte haft så många besök av snäckor och åkersniglar ännu. Hopplösa marodörer!!!!

 Däremot har de hittat till den svarta nysörten...som ser ut att kunna blomma i år ( tre år sen sist). Där har jag plockat snäckor när de hängt i klasar på bladen. Äckligt!!!


Det är faktiskt en hel del som blommar här, även om det knappt ser så ut på bilderna. Det är tagna nu ikväll och det var kanske lite väl skumt egentligen för fotning.

Mycket av den vackra vårblomningen är över och går nu in i försommarblomningen med olika irisar, aklejor, nejlikor m fl.

Hoppas att så många som möjligt av er tar er en liten tur och hälsar på. Och inte bara hos mig utan vi är faktiskt tre stycken i lilla Häradsbäck som visar upp sina trädgårdar. De enda i Älmhults kommun och man bortser från Orangeriet på Möckelsnäs, som ju är en offentlig anläggning.

  De andra som är med här i byn, är Maria Svensson, Svenstorp/Brändetorp och Lilly Johansson, Spjutaretorp.

Fullständiga adresser och tele nr mm hittar du på www.drömrundan.se (länk finns till höger under trädgårdslänkar..... där finner ni även alla övriga deltagare om ni är sugna på en lite längre runda.

 Och vill man se hur en trädgård utvecklas under säsongen, så kan man komma på besök både i juli och i augusti. Det händer massor vill jag lova!!!
Varm Välkomna till en riktig trädgårdshelg.......
 önskar   Elinore