Välkommen till min lilla plätt på jorden!
En högt älskad plats i ständig förvandling.

fredag 5 mars 2010

Vårfägring, om än inomhus...

Idag har det varit strålande marsväder liksom de senaste dagarna. Kallt, javisst, men bara att få se solen får en på lite bättre humör.
Och tänk, om bara femton dagar är det vårdagjämning......
Det är verkligen på gång nu...

Men, nackdelen med den här strålande solen är ju att man ser hur vansinnigt smutsigt här är.

Alltså har jag ägnat dagen åt att bla storstäda i köket, vilket tar några timmar. Inte världens roligaste sysselsättning, men jag känner mej så nöjd nu så här efteråt.
Visserligen brukar det inte vara så länge, men jag vet att det är gjort iallafall.
I tisdags var jag på utbildning i Växjö, och då var jag och min kollega tvungna att svänga inom Blomsterlandet på väg hem.

Där fanns härliga vårlökar som jag inte kunde motstå, vilket ju också var anledningen till att vi åkte dit. Iallafall en av anledningarna...

Så där fick följa med lite av varje hem bla Våriris, vit scilla, vit krokus, vita och blå pärlhyacinter och en kungsängslilja.

Så här ser det alltså ut nu på mitt soffbord.


Igår var jag i Tingsryd för att köpa födelsedagspresenter till Manfred. Då kunde jag inte låta bli att köpa den här kanonfina campanulan.
Jag älskar vita blåklockor, och inte är det sämre av att denna är dubbel...


--------------------------

Jag har också roat mej med att försöka lära mej att ta närbilder av blommor. Förvisso har jag bara en liten digitalkamera, men jag tycker att man kan få till ganska OK bilder ändå. Ibland iallafall...ja kanske inte om man frågar en fotograf, men jag tycker denna bilden blev fin.

Det är bra att ta bilder i macro ibland, för man studerar inte alltid blommorna så nära, utan ser mer till helheten.

Min Phalanopsis i köksfönstret fick vara försöksobjekt...


Kolla den vackra teckningen och de fina sporrarna....Passa på att njuta av solen så länge den varar, så får vi hoppas på plusgrader i nästa vecka så att snön krymper ihop lite mer, för att slutligen försvinna för denna gång...

3 kommentarer:

 1. Vilka underbara vårblommor. Jag tror att jag också måste ta en sväng om Blomsterlandet. Visserligen har jag någon primula här men jag måste ha fler, kungsängsliljan var underbar. Ha en fortsatt skön helg.

  Hälsningar Kerstin

  SvaraRadera
 2. Vårkänslorna kommer fram när man ser dessa ljuvliga vårblommor.Kungsängsliljan är en av mina verkliga favoriter.Vilken söt hund som har flyttat in till er.
  Ha en bra dag.
  Hälsningar Marianne

  SvaraRadera
 3. Jag har också upptäckt att det är kul att ta närbilder på blommorna, längtar till sommaren när man kan ta på alla där ute. Förra året blev det mest bilder på hela rabatterna.
  Det blev en lyckad parning igår så nu är det bara att vänta och se om det blir några sötnosar längre fram i vår.
  Mvh mia

  SvaraRadera