Välkommen till min lilla plätt på jorden!
En högt älskad plats i ständig förvandling.

söndag 25 april 2010

Vårstress och köksrenovering.

Nu är det vår på allvar, för nu har vårstressen slagit till!

Det känns som om hela familjen är mycket stimmigare än vi brukar vara. Ingvar har mängder med jobb, både borta och hemma, så jag får ta hela övriga biten med barnen, eget jobb, hushållsarbete, samt att jag känner att jag skulle göra mer i trädgården.
En som inte är trädgårdsnörd kan ju klart tycka att jag borde dra ner tempot lite ute, men det ger mej så otroligt mycket att ligga och påta i jorden att jag bara inte kan låta bli.

Däremot har jag väldigt svårt för att bestämma mej för vad jag ska göra när jag väl kommer ut. Det finns massor med jobb som ska göras NU hela tiden...
Idag har jag ägnat en del tid åt att rensa upp och byta jord på en del av plantorna som är till försäljning, och som har övervintrat i sina krukor. Jag måste också börja kruka upp nytt som jag kan sälja till trädgårdsfolk som kommer hit.

Jag har börjat på en ny rabatt med stockkant som ska vara till sådana växter som jag inte riktigt vet vart jag ska göra av, bla en hel drös med olika höstflox, och andra lite "vanligare" växter, så att jag kan göra plats till det som är mer av det intressanta slaget. Det är ganska långt att köra jorden så jag tar bara några skottkärrelass i taget, därför kommer det att ta ett tag att färdigställa rabatten så att jag kan börja på med det roliga, att plantera.Nu har jag äntligen lyckats fånga de rosa blåsipporna på bild, innan de är överblommade.En ny bekantskap som kom hit förra året. Pulsatilla montana.


Jag är svag för de fyllda primulorna, här Primula vulgaris 'Lilacena Plena'. Även den en nykomling som tillbringat första året här.


Den vita backsippan, Pulsatilla vulgaris, har äntligen slagit ut sina vackra blommor, betydligt senare än förra året.


Ännu en gul Draba. Draba rigida. Jag tycker inte det är så stor skillnad mellan de olika gula draborna jag har. De är nog alla uppdragna med frö och jag vet inte hur lätt de har för att hybridisera med varandra, därför den lilla skillnaden. Eller är jag inte tillräckligt uppmärksam....

--------------------------------------

Så har vi också dragit igång en välbehövlig köksrenovering i lite lightversion.

Jag är så himla trött på all furu som fanns i köket så att jag höll på att krevera.


Detta är alltså innan omlackering av köksluckorna. Furu, furu, furu.....

Jag har inspirerats en hel del av den ljusa lantliga stilen som är väldigt poppis just nu, åtminstone i vissa kretsar.
Därför håller mitt hem på att så sakteliga gå mot det hållet, även om jag aldrig kommer att ha allting vitt som man sett att många har. Jag kommer aldrig att kunna hålla det så rent och fräscht, och då funkar det inte. Särskilt inte sommarhalvåret när man nästan struntar i att städa, och lever ute i stället.


Men jag tycker verkligen det blev stor skillnad när vi nu fick ljusa luckor. Det ska givetvis göras en hel del till, bla ska jag så fort jag får tid och lust, måla taket. Måste även köpa nya handtag, så det blir nog ett besök på IKEA snarast. Så småningom ska bänkskivorna, golvet och klinkersen framför spisen bytas.

Sen tror jag även köksmöblerna behöver en dust med penseln, för dom börjar se rejält skabbiga ut efter tre barns härjningar.Det blev ett långt inlägg, men nu är jag nog färdig för idag - tror jag.........

5 kommentarer:

 1. Ohhh, kanonfint ju... Hehe, jag har ju varit i det köket som småbarn, så man har ju sett förändringarna, hehe. Men helt kanon....

  SvaraRadera
 2. Vad fint det blev...undrar inte om du har samma luckor som vi, dom målade jag ljusblå när vi flyttade hit för 4 år sedan, man vitt var ju jättefräscht, vilken skillnad lite färg kan göra . det blev ju ett helt annat kök.
  Vad söt den vita backsippan var, har aldrig sett nån innan.

  kram

  SvaraRadera
 3. Det blev ju jättesnyggt.Det blev ett helt annat kök.Mycket ljust, fast jag föredrar det murriga.Granna blommor också.Hälsa familjen.

  SvaraRadera
 4. Köksluckorna är vanliga IKEA luckor som är 18 år gamla, så lite färg kändes det att det behövdes nu. Dom är inte helt vita utan lite ljust grå-beiga, och mamma, jag VET att du är lite murrig:D
  Men ett helt annat kök känns det som iallafall. Vad jag däremot inte tänkte på var att de är lackade med oljebaserad färg - som jag igentligen inte tål- så det känns lite i skallen idag....

  SvaraRadera
 5. Va snygga dina luckor blev,jag har ju oxå fastnat för den vita stilen.

  SvaraRadera