Välkommen till min lilla plätt på jorden!
En högt älskad plats i ständig förvandling.

söndag 18 april 2010

Vårlommor!!!!!!!!

Det var väldigt vilket långt blogguppehåll det blev...

Det märks nu att våren har kommit på allvar och trädgårdssäsongen har dragit igång. All ledig tid med vettigt väder har spenderats utomhus, och när jag kommit in på kvällen har jag varit så trött att jag knappt orkat kolla igenom mailen på datorn, än mindre blogga... att jag sedan har en envis vårförkylning gör ju inte saken bättre...

Dessutom har jag hunnit med en kryssning till Åland med jobbet, och det hinkar ju med tiden sådant också. Men roligt var det!!!

Det som stör mej mest är att jag var i Stockholm samtidigt som trädgårdsmässan, men utan att ha någon möjlighet att gå dit........men man kan inte få ihop det alltid, det är bara att acceptera.

------------------------------------

Idag blir det en kavalkad av blommor som är igång just nu i trädgården, en del har precis börjat och visar väl inte sin vackraste sida än, och en del har blommat ett tag nu. Det är ju inga storheter precis, utan små låga sötnosar som man egentligen ser bäst på ett foto, annars får man ligga och kräla rätt ordentligt...

Det är väl bäst att börja med blåsipporna, som jag önskar jag hade fler sorter av.Hepatica nobilis, vanlig Blåsippa , har jag även en rosa variant av, men den hade slagit ihop för kvällen när jag var ute och fotade.Hepatica transylvatica, Ungersk Blåsippa.
Har även en 'Blue Strain' som inte heller ville vara med på kort i kväll...
Pulmonaria rubra 'David Ward' , Röd Lungört med vitbrokiga ljusgröna blad.Thlaspi sp.


Blåstjärnor, eller vad de nu kallas för, jag har faktiskt inget säkert namn varken vetenskapligt eller på svenska. Det spelar ingen roll vad de heter, söta är dem och humlorna gillar dem tydligen också....


Corydalis solida 'George Baker' , Drakula nunneört


Primula denticulata , Bollviva, om än inte en hel "boll" ännu.


Draba hopeana
Draba aizoides


Gammal fylld påsklilja som jag har ganska mycket av, men detta är en av de första som har börjat blomma nu...
Jag har ingen aning om vad de heter, men det är det säkert nån som vet...


Vanlig blå scilla som jag skulle vilja ha en hel matta av, tex under någon buske eller så, där de kan få vara ifred och föröka sej...
Här bara en ensam liten stjälk, som står och lyser knallblå....Helleborus orientalis, Julros
Mina stackars julrosor tog rätt mycket stryk, även om jag försökte täcka dem ganska väl. De har inte alls blivit så som de brukar, och jag fick ta bort ganska mycket som var dåligt.
Men de som står, de är ju så vackra...

3 kommentarer:

 1. Gud vad mycket du har som kommit igång, jag får nog ta med kameran ut och titta lite närmre tror jag....blåsipporna är ju supersöta, har inga själv.
  kram

  SvaraRadera
 2. Härliga bilder Elinore. Jag förstår din känsla att du inte hinner med, samma är det för mig.

  SvaraRadera
 3. Vilka fantastiska bilder, Elinore! Och vad långt allting har kommit hos dig - trots att vi inte bor så jättelångt ifrån varandra.
  Ha det gott och vårligt,
  Charlotta

  SvaraRadera