Välkommen till min lilla plätt på jorden!
En högt älskad plats i ständig förvandling.

måndag 11 oktober 2010

Höstens första frost....


Nu finns det ingen återvändo längre....

Nu är det ofrånkomligt HÖST !!!Inatt hade vi höstens första frost. Det är både vemodigt och väldigt vackert. Jag var ute och fångade lite skönhet med kameran nu på morgonen i det härliga solskenet.
Varje årstid har sin charm, och jag tycker väldigt mycket om denna tiden på hösten. Hög klar luft, sol från en molnfri himmel, otroliga färger och mustiga kryddiga dofter.
Jag tycker visst för egen del att jag har tappat sugen med trädgårdsarbetet, även om det är perfekt arbetsväder och det igentligen är underbart ute. Jag har nog redan börjat boa in mej och planerar mycket för höstens och vinterns inneprojekt, som jag hoppas kommer att innehålla en hel del målning och allmänt upprensande i denna av mej själv kallade svinstia. Det blir ju en hel del slitage när man har tre barn, och jag har inte haft varken ork eller tyckt det var så stor mening innan, men nu börjar till och med M bli lite stor - iallafall enligt honom själv- med sina fyra och ett halvt år.

Här har hänt en hel del på gården i höst, men det kommer jag att berätta om senare. Jag brukar ha många uppslag till nya blogginlägg när det inte passar att skriva - och när det väl passar, så är jag för trött eller så funkar inte internetuppkopplingen som den ska. Vi kommer att få fiber om ca ett år och det är något som jag verkligen ser fram emot för detta mobila bredbandet funkar bara när det själv vill. Mycket irriterande!!!


Ajuga reptans Revsuga 'Black Scallop' med frosting.


Heuchera 'Icing Sugar' samt en jap. lönn 'Dissectum'


Den sista vackra rosenknoppen, som ser ut som en marsipanros, med en vacker dagg/frostkrans på kanten.
Här är två som också njuter av solen, efter en natt som var lite "kall i pälsen"...

Nu är det dags att utnyttja min lediga dag, klä mej varmt och gå ut och fortsätta grävprojektet som jag började med i helgen.
Jag är jätteduktig på att påbörja projekt - men lite sämre på att slutföra dom.
Projektuppdatering följer en annan dag....

Må så gott i solen och passa på att njut av en vacker dag.

6 kommentarer:

 1. Jag tycker inte heller att det är lika roligt att greja ute nu, men en del får vi gjort tillsammans nu när G är långledig;) Denna tiden fram till advent gillar jag bara om det inte är frost så att man kan plocka svamp och gå mysiga promenader annars är det mest kallt och fuktigt. Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 2. Fint med frosten på växterna, de kommer liksom i en helt annan skepnad. Gula hostor är nästan lika vackra som gröna.
  Lycka till med dina inomhusprojekt, jag har själv planer på att måla om i köket på höstlovet, gillade min tapet när jag satte upp den för 6 år sedan men har egntligen ångrat mej mer o mer sedan dess att jag inte bara målade helt vitt så det ska det bli nu istället.

  Ha en bra måndag!
  Mia

  SvaraRadera
 3. Vilka snygga bilder du lyckats ta. Jag har ingen koll hur vi hade det inatt, kanske också frost, jag glömde kolla av trädgården innan jag stack till jobbet. Det får bli en runda runt ikväll och framförallt se hur dahliorna ser ut.

  Jag förstår dig helt och fullt när det gäller att trädgårdsarbete nu. Jag har heller ingen lust att hålla på ute längre. Jag vet att jag borde för det är så mycket ogräs kvar och en hel del borde jag klippa. Det känns så mycket bättre till våren om jag gjrot lite nu i höst.

  Ha det bra, Kerstin

  SvaraRadera
 4. Inte är det lika kul att jobba ute nu som på våren, så jag gör precis dom du; "boar" in mig.
  Men om en stund ska jag ut och faktiskt ta bort dom sista möblerna och tömma lite krukor. Måste ju göras tyvärr!
  Den där revsugan 'Black Scallop' såg fantastiskt vacker ut. Har bara den vanliga röda och den brokbladiga, men måste nog skaffa mig den här också.

  SvaraRadera
 5. Fruktansvärt trist är det! Men vad härligt att du hann ut med kameran för att ta alla de vackra bilderna. Själv skrapade jag jättetjockt med is på bilen klockan kvart i sju i morse...
  Ha det gott,
  Charlotta

  SvaraRadera
 6. Burr! Här har frosten gjort mos av två squashplantor, men resten har klarat sig. Det blir nog värre i natt, är jag rädd.
  Jättefina bilder! Heucheran är superläcker.
  Kram Ester

  SvaraRadera