Välkommen till min lilla plätt på jorden!
En högt älskad plats i ständig förvandling.

måndag 20 juni 2011

Dagens något blöta arbete....

....bestod av välbehövlig plantering av mina stackars sommarblommor.

Som vanligt så hann jag inte med som tänkt, så det var bara lite mer än hälften som blev skolade en första omgång dvs till brätten. Och det vill då säga att andra INTE blev skolade......alls. Skäms på mej!

Tanken var ju att dom skulle bli uppkrukade och kanske, kanske bli säljbara i den lilla butiken där jag jobbar. Men...nu i år så blev det bara en tanke - om än en ganska god sådan.

Så idag så har jag hållit på att plantera i så många olika skrämpar och byttor som jag har hittat...samt att jag har placerat ut en del rätt fina plantor hos vänner som varit i behov.


Detta var dagens något kaotiska planteringsområde. Ingen mening att stå vid mitt fina planteringsbord med detta.

Och som vanligt så undrar jag - när jag sitter med alla plantor runt mej och ska börja komponera ihop vettiga planteringsförslag att - hur tänkte jag nu då, när jag beställde fröerna i våras. Och kommer på efterhand att jag nog inte satte alla som jag hade köpt iallafall och som var tänkta till samplantering till vissa växter!!!!


Det ser ganska ynkligt ut i krukorna, även om jag försöker plantera ganska tätt. Men det går ju inte att sätta för tätt heller för då svämmar det ju över fullständigt om några veckor.
Det får rätt ta den tid det tar tycker jag....även om man kan vara hialös och vilja ha stora arrangemang med en gång.......fast det är ju då som man inte håller på med att driva en massa plantor från frö, utan gynnar den lokala handelsträdgården....:-))Jag skulle visst planterat i dessa zinkkrukorna också, men jag nänns inte ta bort penséerna när dom blommar så här fantastiskt. Jag tycker väldigt mycket om de småblommiga och kommer nog mest att köpa sådana till nästa år. Tror jag......

Elin målade den gamla trappstegen vit så nu passar den rysligt bra att ställa en massa småplantor av pelargoner på. Den duger ändå inte att klättra på längre, så det är ju bra när man kan få ett nytt användningsområde till saker som egentligen är utslitna.

Sist idag så måste jag visa mitt fina mjölkbord som min pappa har snickrat till oss.
Tack Pappa!!!
Mamma har målat skylten med Lindön och bordet har även blivit förärad en liten jättesöt postlåda (bara till prydnad).
Jag har ännu inte riktigt bestämt vad jag vill ha för krukor/pynt på det - förutom en mjölkkanna då förstås som är självskriven - men rätt som det är så kommer det väl en snilleblixt...

Och lagom till kvällens fotorunda så tittade den lilla solen fram....det är ju precis som talesättet säger att - "efter regn kommer sol".

Må så väl alla // Elinore

6 kommentarer:

 1. Vad fint ni har det! Alltid lika kul att se vackra Lindön!
  Hälsningar från Göteborg

  SvaraRadera
 2. ÅÅÅÅÅ så många härliga bilder måste gå bort till dig en dag. Och vilken ljuvlig vit Iris. En sibirica? Har då sådan till salu vill jag ställa mig i kö? Kram Marianna

  SvaraRadera
 3. Vilken härlig dag du måste haft! Och vilken pappa du har!!! Det mjölkbordet är en ren dröm:)
  Kram!

  SvaraRadera
 4. Vad snyggt det blev, tyckte särskilt om pappas mjölkpall och att du hade en skylt som det stod Lindön på.

  Hälsa Elin att hon är en duktig målerska.

  Ha det gott, Kerstin

  SvaraRadera
 5. Mjölkpall är ju en dröm jag har.Men jag bor nog inte så att det passar egentligen.
  KRAM från mig"

  SvaraRadera
 6. Jättefint mjölkbord du har fått av dina snälla pappa!
  Och trappstegen blev ju också bra med alla små krukorna på..undrar om inte det finns en gammal stege här också nånstans undangömd...får gå ut på jakt...
  trevlig midsommar!
  Mia

  SvaraRadera