Välkommen till min lilla plätt på jorden!
En högt älskad plats i ständig förvandling.

tisdag 5 juli 2011

Semesterprojekt.......

Jaha, nu har mina första två semesterveckor börjat....och med det har också starten gått för mina semesterprojekt!

Först ut blev lite målningsarbete....

Jag vet, det är egentligen för fint väder att vara inne och måla, men jag är precis som brukligt vid denna tiden lite lagom trädgårdstrött.

Det är jätteroligt att kolla i andras trädgårdar, men min egen får ingen vidare skötsel trots att den skriker på uppmärksamhet.
Av någon konstig anledning hamnar jag här vid denna apparaten istället för att gå ut och klippa gräs :o)Så här tråkiga såg våra köksmöbler ut innan... Ursäkta lite mörk bild.
Denna evinnerliga furu, furu furu!!!!
Bordet som vi har haft i arton år har minsann gjort sitt - i detta skicket iallafall.


Nu är det ju som så att jag är lite som en ekorre och har väldigt svårt för att kassera saker, och har gärna tagit emot trämöbler som andra har menat slänga, om jag har sett att jag själv ev kan ha användning för dom senare.
Alltså råkade jag ha ett bord på ovanvåningen som jag viker tvätt på, som har varit målat i en lysande klarblå nyans. Inte riktigt min smak....

Samt att jag har sparat stolarna som vi hade till vårt gamla matrumsmöblemang. Kan tänkas vara från typ 30-40 talet, betsade i mörkbrunt. I och för sig rätt fin färg, men....


....nu fick allt en omgång med den stora vita penseln !!!!!
Och med ny klädsel på stolarna så blev det riktigt snyggt - tycker jag och Elin iallafall!!!!
Soffan åkte ut, och in kom två extra stolar istället. Mina små sköna pojkar kan nämnligen inte sitta ordentligt på soffan utan det ska - liggas, stås på huvudet, liggas halvvägs under bordet, sittas på rygg- eller armstöd samt sparkas på varandra och brottas - under våra måltider. Lagom roligt!!!!!


Kökssoffan hamnade i vardagsfarstun, lite trångt blev det kanske där, men det får vara så nu ett tag.
Mannen i huset var inte helt tänd på ide´n, och han har inte sett resultatet ännu, så vi får väl se vad utlåtandet blir när han kommer hem :0)

Nu är det dags för lite kaffe och sen får jag ta tag i lite projekt ute....åtminstone vattna!!!!

Ha en bra kväll!!! // Elinore

3 kommentarer:

 1. Dina möbler blev ju kanonfina! Önskar jag vore lite bättre på att måla och så, gudarna ska veta att det behövs här o där.

  SvaraRadera
 2. JÄTTESNYGGT!!!! Det tycker säkert Ingvar också:))) Om du är lite som jag kommer du säkert att måla det ena efter det andra vitt, nu när du fått "smak" på det:) Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 3. Det blev mycket bättre Ellinore. Du ska helt klart vara nöjd med det du gjort. Din trädgårdströtthet känner jag igen, så fort jag går en sväng hemma ser jag bara det där förbannade ogräset och då blir jag trött och går in.

  Ha det gott, Kerstin

  SvaraRadera