Välkommen till min lilla plätt på jorden!
En högt älskad plats i ständig förvandling.

söndag 4 september 2011

Hej hej...hallå

Jaha, det blev visst ett väääldigt långt avbräck på den häringa bloggen!!
Men ska jag summera sommaren sen jag skrev sist - så kan jag väl säga att den har varit intensiv och tyvärr inte innehållit så mycket kul trädgårdsarbete - utan bara det som har varit mest "akut". Typ gräsklippning och vattning ......
Istället har den ägnats åt mina övriga intressen dvs familjen. Plus att det har blivit en hel del spelning med dragspelet - bla vid kolmilan som vi har haft i vår by under några sommarveckor. Det blev spelning nästan hela nätterna igenom i en period, så dagarna efteråt var jag inte i så bra arbetsform för trädgårdsarbete :o)

Dessutom har jag passat på att fylla nolla, och det firade vi med en fest i vårt utestall för släkt och vänner. Det tog myyycket tid i anspråk - både till att förbereda och efteråt, men det blev en helt genomlyckad tillställning. Så det blev inget vidare trädgårderande dom två semesterveckorna heller.


Vilken tur då att jag bara har haft ett lite större trädgårdsbesök i år, och det ganska tidigt i juni - för efter det har trädgården varit bara min, med endast njutning i den allt rufsigare grönskan.
Visst har den blommat som en tok, men det har varit totalt eftersatt med ogräsrensning och annat som man bör göra - och som jag tycker är roligt och avkopplande...oftast. Men som vanligt har jag ju haft min sommarsvacka vad gäller trädgård.
Därför är det så skönt nu när lusten börjar komma tillbaka till både det ena och det andra - trädgård och blogg alltså!!!!
Spaden och grepen har åkt fram igen, och min nya fina gröna Ekeby - som jag önskade mig i present - har invigts

.

Idag har jag också varit på - för min del - årets sista växtmarknad i Alnarp. Kanonväder och lagom mycket folk - plus några fynd gjorde dagen idag till en toppendag! Men trött blir man.........

Så nu har jag alltså ännu mer som står i planteringskön!!!! Jag undrar när allt ska komma i jorden ?????


Det är bara till att gräva nytt verkar det som....och det är ju bra för man slipper gym i alla fall ;o)) Är dock lite avundsjuk på min granne/vän som just nu har grävmaskiner på tomten, som hjälper henne i ett huj att fixa nya rabatter.........

Här finns minsann ingen plats att komma till med grävmaskin så det är handkraft by me, som gäller!!! Tar längre tid...men bränner fler kalorier, haha.....och så kanske det blir en liten inflammation i en armbåge eller så, men det är smällar man får ta.......

Så denna vecka hoppas jag på bra väder .... jobbar i morgon, sen har jag tagit ledigt så att jag lyckades bli fri i nästan en hel vecka....och inget särskilt annat inplanerat än att bara fixa till trädgården så smått inför hösten.

Nu kan man dela och riva lite överallt för det ska ju inte se fint ut längre - allt är ju i förfall inom det snaraste - så då kan man verkligen leva loppan i flyttningskarusellen........för delning och flyttning behöver det verkligen bli här nu på flera ställen.

Må gott i sensommarfloret önskar Elinore

5 kommentarer:

 1. Ja ibland blir det bara så att annat än trädgård blir prioriterat;) Låter ju verkligen trevligt med dragspel hela nätterna:) Hoppas nu att du kan få tid att ta dig an trädgården utan inflammationer vare sig i armbågar eller någon annan stans:)Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 2. så härligt det låter att sitta och spela dragspel vid en kolmila.
  Ha det gott

  SvaraRadera
 3. Kul att du är tillbaks i bloggvärlden! jag har startat en ny blogg för den gamla bara strulade. Välkommen dit!
  Jag har legat i förskylning hela helgen med feber så trippen till alnarp som jag hade sett fram emot så länge gick inte att genomföra.Man får gratulera till dina fynd istället.
  mvh Mia

  SvaraRadera
 4. Jag förstår dig, ibland är det svårt att hinna med. Skoj att du är tillbaka. Kolla in min blogg, du har blivit omnämnd.

  Kram Kerstin

  SvaraRadera
 5. Hej igen!
  fick en Livet på landet tidning av en kompis. Och gissa om jag blev förvånad när jag ser dig i den. Vilket trevligt repotage dom hade gjort hos er.KUL!
  kram/mia

  SvaraRadera