Välkommen till min lilla plätt på jorden!
En högt älskad plats i ständig förvandling.

söndag 18 september 2011

Ibland blir det inte som man tänkt......det blir bättre!!!


Dagens första plan var att jag skulle åka till Växjö på trädgårdsföreläsning med STASS (Sällskapet Trädgårdsamatörerna Södra Småland). När sedan orken tröt för den aktiviteten (sju mil enkel resa), så blev plan B att jag skulle ägna mig åt min egen trädgård.

Det har grävts både här och där, och jag har försökt minska min planteringskö radikalt. Delning och omplantering av många perenner behövs, och det var väl där krutet tänktes läggas i idag.

Nu blev det inte så heller, utan istället hade jag en kanonmysig eftermiddag med dottern i skogen. En rätt så rejäl svamprunda som sträckte sig vid och omkring två av våra angränsande sjöar.

Vädret var rätt okej när vi gick hemifrån, men innan vi kom hem så var vi rätt så blöta av ett fint duggregn - som visst ökade på mot kvällen.....och nu har det väl kommit ca 20 mm - IGEN!!!!!!!!!!

Detta regnande gör mig galen!!!!!! Två och en halv dags uppehåll blev det denna gången, och jag har såklart jobbat en hel del av den tiden!!!!!!!!!!!

Nog om det.......
Detta är vår nästan egna lilla badplats, ca en km från vårt hus. Visserligen ligger den på grannens mark men vår gräns går bara hundra meter därifrån så vi räknar den som vår med. Det underlättar att grannfamiljen två km från vårt är våra bästa vänner, och denna plats ligger på halva vägen, så det händer att vi möts här och grillar och badar på sommaren.
Nu när jag vant mig vid denna badplats så känner jag mig nästan folkskygg om vi ska åka till en "normal" strand. Man är allt bra konstig.....Omkring badplatsen så är det en underbar bokskog. Härlig för jämnan, men helt underbar i maj när löven slår ut. Det finns ingenting som är så grönt och skirt som nyutslagen bok.

Nu blir det snart höstfärger och det är vackert det med.Vi vände tillbaka hem och gick utmed vår sjö, fast på skogssidan. Det känns lite avigt och se samma vatten som vi brukar fast från andra hållet....om ni nu fattar...
Gården ligger bakom trädet till vänster.....En och annan stor guling hittade vi även om det inte blev så väldigt många.

Här är många som "dammsuger" vägarna häromkring så jag får vara glad att vi hittade någonting över huvud taget.Sådana här skogsvägar med mossa bara älskar jag!!!!!

Som synes på bilden så var vi ju inte ensamma på rundan Elin och jag. Nej, det var en hund och två katter som tvunget skulle följa med.

Efter halva rundan var vi hemma och tankade vatten och gick på toa, sen skulle vi gå på ett annat håll, men då tyckte hela den animaliska truppen att det räckte så dom stannade hemma.
Tröttsamma människor.......knata rundor på detta sättet, nu vill vi in och soooova..........
Jag är ingen svampplockare egentligen så jag är ganska stolt över att vi hittade så mycket som vi gjorde. Både vanliga kantareller och även lite trattisar. Jag har precis lärt mig leta efter trattkantareller, och det är nog något jag kommer att leta efter mer tror jag.

Nu blev det ju ändå så mycket att det räckte till svampmackor ikväll, och det är ju fantastiskt gott.

Men det viktigaste och bästa med dagen var ändå att ha riktig kvalitetstid, ensam med dottern....

Må väl alla /// Elinore

3 kommentarer:

 1. Verkar som om ni hade en härlig tid där i skogen, att i sakta mak leta efter svamp medan man småpratar om ditten o datten:) Fina omgivningar ni har. Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 2. ...att det ser ut att vara en helt underbar badplats! Jag har också blivit så där unde råren med hund, alltså badar numera aldrig på en "vanlig" badstrand utan det är alltid våra udda ställen som gäller. Vilket är bra med tanke på att vi återigen har hund!

  SvaraRadera
 3. vad härligt att vara bara du och dottern en hel dag! och sen mackorna på kvällen..MUMS!
  kram /mia

  SvaraRadera