Välkommen till min lilla plätt på jorden!
En högt älskad plats i ständig förvandling.

onsdag 29 februari 2012

En ledig dag....

Jag brukar ofta vara ledig på onsdagar, så även idag, och mina planer för dagen var STOOORA....som vanligt....

...och som vanligt så blir det inte mycket av det jag planerat.
Förkylning som alla människor har eller har haft har gått oss omärkta förbi...ända tills nu då...när vi åker dit en efter en i familjen. :(
Inte så att vi blivit liggandes riktigt, men allt är ändå pest och pina, med lite feber, nys, host och snörvel.

------------------------------------------

Köket håller fortfarande (!!!!) på att renoveras...

Kan bara säga att det är två år sen luckorna lackades om och ett år sen taket målades! Nu har jag målat och nästan tapetserat färdigt...skulle bara sätta upp nån liten remsa, och bättra på lite färg på nåt ställe idag....men, nejdå. Slapp har bara varit förnamnet idag...

Nästa målnings projekt i köksfarstun skulle jag börjat på....alla mina perennafrö skulle sås, pelargonerna skulle sättas om och klippas ner....och det vanliga... städa, tvätta, laga mat osv. Samt att jag skulle iväg och dansa Linedance ikväll.

Men... på morgonen ringde E från jobbet och frågade om jag kunde hoppa in nån timme. OK för mig ...med allt jag har tänkt köpa i sommar så behöver jag varenda spänn jag kan få.
Båda killarna fick hänga med, V hemma från skolan och M ledig. Lite jobbigt ibland att ha barnen med när man ska jobba, men datorn är en bra barnvakt ;)

Fast de lyckades att böka till det så att hela bilden på datorn blev på sned,och då blir man ju lite ställd.....:/ Som tur var kom det en tjej som hade varit med om det innan och kunde fixa till det. Puh...hade blivit liiite jobbigt annars :)Framåt seneftermiddagen började jag få lite panik av att jag inte åstadkommit någonting hemma.
Fram åkte då de rangliga pelargonsticklingarna från förra sommaren. Planterades om - två eller flera i större krukor samt klipptes ner. Sticklingar sattes också, så nu är allt frid och fröjd ett tag.

Jaja, jag vet att man inte SKA sätta om och klippa ner pelargoner samtidigt, men det sparar ju ett moment...som jag kanske glömmer om jag inte gör det nu...vem vet, så vimsig som jag är. Det brukar funka att göra såhär.

Det får ju plats några stycken på denna trappan, men den får ju stå ute.I år ska jag nämligen ha pelargoner i växthuset också, tadaaaa..... hoppas dom mår lite bättre där under tak.

När jag ändå var igång med jord i hela köket så tyckte jag det var lika bra att sätta lite frö med.
Jag plockade ut de som var mesta akuta...alltså som ska köldbehandlas ute. De som är varmgroende kan jag vänta med i några veckor.
Jag är inte som många andra, som man läser om på flera bloggar, att de fyller källare och andra utrymmen för att starta sådderna jättetidigt, utan mina får vänta tills jag kan hantera de ute. Inneplatsen behövs till ett-åringarna lite längre fram.


45 sorter blev det sått idag. Nästan lika många väntar på att bli sådda. Det betyder ca 80-90 sorter....betydligt mindre i år än vad som jag sått de senaste åren, då det legat mellan 130-150 sorter.
Men det kanske blir så att jag hinner med att skola om lite bättre i år på detta sättet...;)

Men jag längtar redan till det ser ut såhär i krukorna.....


En del frågar varför jag sår så tätt - men man vet ju aldrig vilka som gror, och stå med många krukor med blindgångare tycker jag är så jobbigt. Då sår jag hellre tätt.
----------------------------------------------------------------

Summerar jag dagen så orkade jag ju faktiskt med både att så en del, och att fixa pelargonerna, men Linedansen gick inte även om jag ville.

Nu är det nog bäst att jag går och lägger mig, för natten kan bli lite jobbig. M har fått feber ikväll och ligger i vår säng och gnäller i sömnen :( ...stackars lille plutt.

GODNATT // Elinore

1 kommentar:

  1. Ja denna förbaskade förkylning ställer då till det:( Man har ju inte den rätta orken när näsan är helt täppt och man känner sig allmänt dassig:( Mådde dock bättre av att vistas utomhus så därför blev det i alla fall gjort lite granna i rabatterna:) Tycker det låter som om du inte kunde ha gjort så mycket mer med två sjuka barn och arbete och ändå hann med pelargonerna och frösådder:) Ha det gott/Monne

    SvaraRadera