Välkommen till min lilla plätt på jorden!
En högt älskad plats i ständig förvandling.

måndag 27 februari 2012

Funderingar....

Jag kommer alltid på jättebra ämnen att skriva om på bloggen....sådär vid tolv - halv ett på natten, när jag ska sova och inte orkar skriva något.....och när jag har tid och ork och framförallt tillgång till datorn....så är det ide´torka....

Funderar ändå lite grann på om jag gett mig in på något som kanske blir lite övermäktigt nu i sommar.

Det har startat en ny trädgårdsrunda som ska gå i småland. www.drömrundan.se (är urdålig på teknik så jag fattar inte hur jag ska göra för att länka dit) och jag ska vara med.

Det blir flera datum fördelade över sommaren 2-3 juni, samt kombinationer med olika trädgårdsarrangemang - 6 juni (Trädgårdsamatörernas dag, när trädgårdsamatörer håller öppen trädgård på många ställen runt om i landet). 21-22 juli ( samtidigt som tidningen Lands öppna trädgård) samt 11-12 augusti ( när Tusen Trädgårdar återigen arrangeras).

Jag hade visserligen tänkt vara med på Tusen trädgårdar i år igen, för det var så roligt 2010. Men ..... då hade jag haft hela semestern på mig att komma i ordning. Nu blir det istället första "visningen" redan 2-3 juni.

Fast man vet aldrig....det kommer kanske inga alls......


....i så fall gör det inte så mycket för då trädgårderar jag väl helt och hållet för min egen skull.

Det finns så många fulhörn som jag skulle vilja ha ordning på. En del ytterkanter av min så kallade innerträdgård är inte vad de skulle vara.
I vår kommer jag att behöva/kräva lite hjälp av Maken med att få ordning på grönytorna (OBS inga gräsmattor, finns för mycket ogräs och mossa där för att kallas för gräsmatta :)


En natt i december vaknade jag kl två av att det dånade utanför sovrumsfönstret....och min första tanke var Ooooo, neeeejjjjjj........ Mycket riktigt... tolv av våra högdräktiga( = tunga) kor samt en stor tjur hade brutit sig ut från lösdriften och var i full gång med att inventera gården och dess omgivningar, inklusive trädgården.
Innan vi kom i närheten av att ha fått in dom på rätt ställe så hade dom varit...överallt......

Därför tycker jag att jag kan kräva av maken att han hjälper mig att ställa till rätta en del, det är dock hans kor....


...av någon konstig anledning så höll de sig faktiskt mest på "gräsmattorna/gångarna" , men det ska bli intressant att inventera och se hur mycket de förstörde egentligen. Kan bli dyrt för maken haha...


Jaja, detta är ju livet på landet och ingenting värdsligt kan ju vara riktigt heligt, för då kan man ju inte leva. Även om det svider ibland när något gått åt pipsvängen.
Min trädgård ska vara till för alla (nästan) inklusive barn, hundar, katter, hönor och en och annan ko då och då :) Bannlysta är däremot ormar, sniglar, och andra vilda marodörer.


Godkväll alla önskar // Elinore

2 kommentarer:

  1. Då får du mycket att göra i sommar :) Men det är ju alltid roligt när det kommer besökare. De fyrbenta är dock inte lika kul;( Kommer ihåg när vi hade hästar, med jämna mellanrum hade vi ett par hästar som raceade runt i trädgården som tur var såg det inte ut som det gör nu för då var det mer eller minde bara gräsmatta. Ha det gott/Monne

    SvaraRadera
  2. *haha* jag känner igen det där med kor i trädgården. Man kan ju säga att det är tur att det som växer i trädgården växer upp igen om det blir "ko-trampat"! Och hellre kor än att vildsvinen hittar in!!!
    Jag ska oxå vara med i Tusen Trädgårdar i år, för första gången och jag är livrädd att jag har tagit mej vatten över huvudet. Men det är väl sånt som löser sej av sej självt. /Knatten

    SvaraRadera