Välkommen till min lilla plätt på jorden!
En högt älskad plats i ständig förvandling.

fredag 10 september 2010

Färdiga projekt....nästan!

Vad det är skönt när projekt börjar närma sig att bli klara!

Baksidan av huset har genomgått en rätt stor förändring de senaste veckorna...Nu äntligen börjar det bli dags för det allra roligaste...nämnligen planteringen.

Jag hade planerat ganska länge att jag skulle försöka få ner min lilla dammbalja som legat i exil nere vid lekstugan. Och vet ni vad...Det LYCKADES...

Jag har slitit som ett djur med alla stenar och spettet har använts flitigt. Jag stötte på en stor rackare som inte var hanterbar, och tänkte att nu är det kört, men lyckakdes gräva ett lite djupare hål precis bredvid. Och tänk...jag hämtade baljan och slängde dit...och den passade perfekt till hålet jag grävt. Ren och skär tur!Med lite mer jord och flata stenar att dölja dammkanten med, så tycker jag själv att resultatet blev riktigt bra.Nu när det har regnat i natt så kan det passa att börja plantera. Jag har massor med plantor som står och väntar på att få komma i jord.
Men det är ju egentligen ett rätt så angenämt problem :)Så här såg min skamfläck till baksida ut i slutet av april. Efter att jag hade plockat bort mitt raserade plastväxthus som stod här ända till snön gjorde det en meter högt.

Nu börjar det se riktigt presantabelt ut här på torpet... Det skulle bara varit fixat till visningen vid Tusen Trädgårdar, men det är väl ett återkommande projekt så det finns fler chanser.
Jag har så mycket tankar och planer, men det är det ju ingen annan som vet förrän planerna har blivit förverkligade.

Fler projekt är påbörjade - eller rättare sagt - ett halvfärdigt projekt är på väg att bli färdigt.

Mer om det i ett kommande inlägg....

7 kommentarer:

 1. Oj vad du har jobbat Elinore, det blir ju hur snyggt som helst:) Vad roligt det är när man äntligen kan "avsluta" ett projekt som man jobbat länge med.Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 2. Det var ett bra jobb du gjort där.Blir ju jättefint.Måste kännas toppen nu när du ser slutet och har det roliga jobbet att plantera kvar.

  SvaraRadera
 3. Åh, himmel! Vad fint det kommer att bli! Så kul med riktigt hemska före bilder:) Det ger verkligen effekt!
  Ha det gott,
  Charlotta

  SvaraRadera
 4. Det blev ju jättefint med den lilla dammen!!
  Trevlig helg!
  Mia

  SvaraRadera
 5. Hej!
  Å, vad fint det blir! Jisses, vad duktig du har varit!

  Kram Evelina

  SvaraRadera
 6. Vad du har slitit för att få det så fint! Men det var väl mödan värd! Det roliga har du ju kvar - planteringen. Jag har planterat en hel del växter den här veckan.
  Ha det bra!
  Christina

  SvaraRadera
 7. Wow ...vad fint det blev! Vilket "stentungt" jobb! Vad roligt att få en sån härlig rabatt att plantera i!
  Ha en fin dag! / Irene

  SvaraRadera