Välkommen till min lilla plätt på jorden!
En högt älskad plats i ständig förvandling.

tisdag 31 augusti 2010

Jaha, så blev det då en grävardag i går!
Det var det roligaste jag hittade att göra :))

Men jag hade bra "hjälp" av två duktiga killar. Åtminstone så stod dom för underhållningen, om det nu skulle vara så att jag råkade känna mej ensam...
V pratade konstant och M hade andra tricks för sej, samt att dom försökte utföra någon sorts konster på cykel mitt i all röra. Jaja, härliga är dom när dom inte är sura iallfall!Något gym behövdes inte igår heller - om jag nu någonsin skulle komma på tanken - vilken är ganska avlägsen.
Jag visste att där var mycket sten - för här var utbyggt med en köksfarstu förr - så det var bara att spotta i nävarna och börja gräva och spetta.
Av all sten som jag fick upp så blev det helt oplanerat en liten stenmur. Elins förslag!


Inte världens proffsigaste och den behöver finjusteras, men iallafall ett första försök att bygga ett litet stengäre. Nu var det ju så att det blev mörkt innan jag var färdig, så det var lite svårt att avgöra om det blev bra eller inte!Det blev en liten plats för krukor nu, och sen får jag se vad som hamnar här. Den gamla trappstegen som nu fungerar som blomtrappa behöver nog ett lager färg för att se lite bättre ut. Jag misstänker att något barn stod och torkade av en färgpensel på den förra året, varför den är så brokig nu.

Här blev också början på en rabattremsa som binds ihop med den större rabatt som ska göras till vänster om muren och gå fram till gaveln på huset.

Där ställde jag gårdagens fynd från Hörnsjöns Plantskola i Kyrkhult.
Det var meningen att jag "bara" skulle köpa markduk, för den gamla var slut men som vanligt så kunde jag inte låta bli att köpa lite nya växter.

Tyvärr hann jag inte besöka Tuijas Växter när jag ändå var i Kyrkhult. Hon har ett mycket spännande utbud av växter och jag hittar alltid en hel del jag vill ha.

Fast båda plantskolorna ligger i Kyrkhult så har dom olika sortiment och både drivs och ser ut på olika sätt så därför kompletterar de varandra istället för att konkurrera.

Båda plantskolorna är mycket väl värda ett besök.


En Leuchanthemum superba 'Aglaia' fick följa med hem. En något annorlunda prästkrage!


Samt Clematis 'Jan Fopma'. Jag har blivit väldigt förtjust i småblommiga urnformade klematis, som denna.


Ett säkert kort! Echinacea purpurea, varav denna sort heter 'Sundown'. En lite varmare röd färg, dragning mot det oranga. Denna bild gör inte färgen helt rättvis.

Sen blev det en ny Heuchera, som jag heller inte kan låta bli. Denna var jättesnygg och heter 'Plum Royale'. Den syns i en av bilderna ovan. Batteriet i kameran lade av så jag fick ingen enskild bild på den.
En sorts Gentiana lyckades jag också plocka till mej. Som vanligt så stod jag och vände och vred på plantorna för att få den bästa - vilket dom flesta väl brukar göra.
Så när jag kom hem med mitt bästa exemplar - så hade den naturligtvis ingen etikett.
Retfullt!
Jag som så gärna vill ha rätt namn på alla mina växter! Jag tycker inte om att sväva i okunskap om namn. Om det nu går att få rätt vill säga.
Hm, jag får väl göra lite efterforskningar om den sen.
Kan ju finnas en anledning att åka dit igen om inte allt för länge :)

Nej, nu har jag inte tid att sitta här och snattra längre....

Rapport om nya vedermödor kommer så småningom.

Hej Svejs

6 kommentarer:

 1. Hej!
  Oj, vad du jobbar på och snyggt blir det!!!
  Gillar Elins idé med stenmuren skarpt.. :)
  Stenmjöl var ju ingen dum idé alls.. Vart får du tag på det?
  Snart blir det Hörnsjön för mig också, det var länge sedan sist.
  Må så gott!
  Kram Evelina

  SvaraRadera
 2. Himmel vad du har jobbat;)) Det ser ut att bli kanonfint ju. Stenmuren blev väldigt fin. Lustigt att du nämner Tuijas växter och Hörnsjöns Plantskola i Kyrkhult för just de ställena blev vi rekommenderade i helgen:)) Får se om vi kan komma oss dit någon gång. Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 3. Det var ju tur att det var så mycket sten under för det blir jättefint med muren. Tuijas beställde jag 8 solhattar från för ett par veckor sedan och dom komi raketfart så det stället måster jag beställa mer från!

  SvaraRadera
 4. Jag är otroligt imponerad. Vad du har jobbat och vad snyggt det har blivit. Jag måste ta mig i kragen och komma igång som du gjort. Vi får se om jag kan bättra mig. Ha det bra. // Kerstin

  SvaraRadera
 5. Himmel vad du gör fint! Jag får ångest eftersom jag inte hinner med hemma...Har en del till som M Å S T E i jorden innan jag går i ide. Ha det gott! //Åsa

  SvaraRadera
 6. Tack för era härliga kommentarer!
  Evelina, stenmjölet har vi köpt ett lass från Br Björklunds Grus i Farabol. Jag trodde det var dyrt, men det var inte alls farligt.

  Monne, ska ni till Kyrkhult så måste ni höra av er, jag bor bara 2,5 mil därifrån.

  Åsa, Jag tyckte visst att jag såg bilder på en som grävde som en galning :)
  Nu hinner inte jag heller vara i trädgården förrän en bit in i nästa vecka eller till nästa helg, så jag börjar också få lite halvpanik med allt som ska hittas en plats till och planteras.

  SvaraRadera