Välkommen till min lilla plätt på jorden!
En högt älskad plats i ständig förvandling.

söndag 29 augusti 2010

Förändringarnas Tid !!!!!!!

Efter att det varit totalt stiltje i trädgården sen Tusen Trädgårdar, så har jag äntligen kommit igång igen.
Nu har denna tid kommit då det är som roligast att ändra på saker och ting. Hösten är perfekt till förändrigar. Innan har det varit så fokuserat på att rensa ogräs, klippa gräs, fixa plantor till försäljning, allmänt snygga till mm, så att jag inte hunnit med att göra något mer än det nödvändigaste. Men nu så struntar jag i hur det ser ut här för nu har den stora flyttkarusellen dragit igång.

Jag har haft som projekt hela sommaren att fixa baksidan av huset där mitt gamla växthus stod, men inte kommit igång med det tidigare.
Lite lätt planering har funnits hela tiden men nu var det dags att sätta spaden i backen...

Jag har haft problem med att bestämma mej för vad jag ska ha för marktäckning på gångar och uteplatser, men efter att ha fått en AHA-upplevelse i en annan trädgård så blev det rätt så självklart. Eftersom jag gärna går barfota på sommaren så var det inte så trevligt med singel... plattor för avancerat att lägga med tanke på alla ytliga stenar som finns här... bark håller inte i längden osv... men STENMJÖL måste funka - tänkte jag.
Alltså fick jag ett lass med stenmjöl i fredags och hittills verkar det perfekt...

Jag började vid lilla uteplatsen.....


Grävde ur ca 10 cm jord, lade markduk och fyllde på med stenmjöl. Hade tänkt lägga byasten i kanten, men jag hittade så många flata stenar när jag grävde att jag gjorde kant med dom i stället.Blev kanonsnyggt tycker jag!

--------------------
Nästa steg var att lägga stenmjöl vid mina plantbackar...


Nu är ju detta en bild från väldigt tidig vår, men det ser ju bedrövligt ut i vilket fall som helst!


Bilderna är tagna från var sitt håll, men effekten är ju densamma.

Markduk först och sen beläggning. Skillnad eller hur??

Det är visserligen inte klart ännu men början är ju gjord åtminstone. Där ska bli beläggning mot rabatten till höger också iallfall, sen får jag se. En del pallkragar har tillochmed fått lite färg, men jag är inte riktigt nöjd med falurött utan det lutar nog åt att jag köper svart slamfärg och målar med. Det känns lite mer neutralt, och lyser inte så mycket som det röda.
--------------------
Tredje projektet och dagens arbete......var att flytta det hemska planteringsbordet, bort från köksfönstret.Upprensat och klart för att ev börja gräva i morgon - om jag nu inte kommer på nåt annat som är roligare vill säga...


Ny plats för planteringsbordet blev bredvid komposten, där det passar så mycket bättre...

Det behövdes fyllas upp en del innan jag kunde sätta dit det, så det var bra att vi har fått hem fyllnadsgrus också. Efter fem skottkärror fyllning och två kärror stenmjöl så var jag rätt så mör i armarna. Inget gym behövs här inte...
För att få det gingliga bordet lite mer stadigt slog jag ner två stolpar bakom och gjorde en hylla att ha lite saker på också. Inte för att jag är nån finsnickare precis men det blev ialla fall funktionsdugligt.

Och precis som jag tänkt mej, fast jag hade velat ha ett nytt planteringsbord....men det kommer väl så småningom. Om inget annat så när detta rasar, vilket kanske i och för sej inte dröjer så länge, tycker jag det verkar som :)

Fortsättning följer när jag har fått mer klart...Kramar

7 kommentarer:

 1. Du milde vad du har jobbat! Vilken enorm skillnad och såå snyggt det blev det blev. Vi har bara latat oss och haft kul i helgen:)) Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 2. Vilket jättefint jobb du har gjort.Det ser så snyggt och prydligt ut.Bra gjort.Ha det gott.Gunsan

  SvaraRadera
 3. Vilken skillnad,jättefint.Det var ett bra alternativ mot plattor.O du kan ju göra detta själv utan att behöva hjälp av någon.

  SvaraRadera
 4. Hej! Tack för att vi fick titta på din fina trädgård! Vad roligt att du har en blogg också, nu har du ännu några läsare. Kramar Karin & Emma

  SvaraRadera
 5. Oj vad du har jobbat på. Så snyggt du har gjort det. Själv har jag ingen energi och fixa hemma men efter att ha sett allt du har gjort hoppas jag att det ska smitta av sig och när jag väl kommer hem så kanske jag kommer igång med något. Ha det bra så ses vi på lördag i Vislanda. // Kerstin

  SvaraRadera
 6. (Oj, det blev visst från pappa "Jan-Olof"...)

  SvaraRadera
 7. Gud vad flitig du har varit och fint blev det minsann! tack för hjälp med namnen , munkhätta var helt rätt TACK! Pionens namn stämde med ett liknande namn som förra ägaren trodde så det är säkert också helt rätt.Om tiden räcker för mig är du hemma på söndag den 5 september?

  kram mia

  SvaraRadera