Välkommen till min lilla plätt på jorden!
En högt älskad plats i ständig förvandling.

tisdag 17 augusti 2010

Fler Dagliljor!!!!!

Jag får väl fortsätta och visa mina dagliljor medan det fortfarande är aktuellt med dom. Jag har några sorter till förutom dessa, men antingen har jag inte fått fram kameran medan blomman varit snygg, eller så har det inte blivit några blommor på en del rätt så nya plantor iår. Annars är dagliljor både tåliga och blomvilliga. Ett säkert sensommarkort alltså!


'Brocaded Gown' En av mina vackraste hittills. Var ny förra året.


'Women seeking Men' Ny för året. Köpt av Annete på Boäng när vi var i Alnarp i våras. Mycket snygg!


Namnlös röd. Ganska fin men lite klen, men det beror kanske på mej och min bitvis dåliga gödsling, och kanske inte på plantan. Samt att den står där det är lite för mycket gräs/ogräs.... Namnförslag någon??


Kan detta möjligtvis vara 'Sammy Russel'??? Jag har köpt SR någon gång för många år sen och glömde märka upp plantorna ordentligt. Sen är det ju som vanligt - Minnet är bra men kort. Lite teflonbetonat...hm.


Namnlös. Den är köpt som 'Starling', men det är rätt uppenbart att det inte är den för Starling är mörkt röd. Denna har rätt fin färg ändå, och det är lite roligt att den är lite melerad i ena kronbladet.


En som är tillfälligt namnlös eftersom jag tydligen har dålig ordning på mina papper, samt att det regnar för mycket för att gå ut och titta efter...
Jag vet ännu inte om jag tycker om den eller inte. Lite tveksam till både färg och form... Men jag slänger inga plantor i onödan så den får vara kvar för vidare utvärdering.


'Summer Wine' Lite för skarpt solsken för att göra rättvisa åt den vinröda färgen.


'Ice Caap' Fin gräddvit/ljusgul planta. Växer tyvärr ganska långsamt. Annars är dagliljor rätt villiga att breda ut sej - men inte denna då.


'Pardon Me' En av årets nya. Mycket snygg tycker jag och jag kunde inte låta bli att köpa den när vi var på Flora Linnea i Helsingborg. Det var inte riktigt meningen att jag skulle handla växter när vi var ute på en familjedag, men vi var på Tropikariet bara 200 m ifrån Flora Linnea så då kunde jag inte låta bli... Det råkade visst bli tre nya rosor också. Lite (!) misshandlad blev denna stackars planta när den blev inknölad i bagaget tillsammans med rosorna och fikakorg/badkläder mm, och den tappade alla knopparna utom två. Men det kommer förhoppningsvis nya till nästa år.

Det finns några till som bara är i knopp. Det återstår att se om jag lyckas fota dom, för i så fall blir det väl en ny daglilje visning, om än inte så lång.

9 kommentarer:

 1. Fina bilder Elinore, denna 'Pardon Me' vill jag ha vet precis var den skulle vara perfekt.... Du vet jag har ju så mycket plats i mina rabatter.... Vi ses. / Kerstin

  SvaraRadera
 2. Åh, så många fina du har! Det där är en blomma jag verkligen börjar fastna för och som nog kan bli till en samlarmani;)
  Ha det gott,
  Charlotta

  SvaraRadera
 3. Oj va´ vackra dagliljor. Lika vackra alloihopa:-) Lena/isis

  SvaraRadera
 4. Snygga dagliljor allihop:) Vill inte vara elak och förstöra din lycka men din 'Pardon me' är nog tyvärr felnamnad. Om du går in på http://tinkersgardens.com så kan du lätt kolla mot deras databas hur en viss daglilja ska se ut;) de brukar vara den säkraste databasen. Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 5. Äh, just den som är namnad 'Pardon Me' spelar egentligen ingen roll vad den heter. Den är snygg iallafall.
  Men tack för tipset på sajten.

  SvaraRadera
 6. Så bra att du inte blev arg:)) Alltid svårt att veta om man ska "lägga sig i" eller inte:) Men jag är själv sådan att jag gärna vill ha rätt namn:)) Kram/Monne

  SvaraRadera
 7. Alla väldigt vackra! Väntar med nyfikenhet på nästa inlägg med dagliljor! Inser att dagliljor är något jag också måste ha...

  SvaraRadera
 8. Alla är snygga - och den gula du inte gillade (!?)tycker jag ser väldans tjusig ut!

  SvaraRadera
 9. Oj vad många du har!
  Fina är dom alltihopa.
  Annika

  SvaraRadera