Välkommen till min lilla plätt på jorden!
En högt älskad plats i ständig förvandling.

lördag 6 november 2010

Nu är det jul igen........eller åtminstone känns det nästan så idag iallafall!!!!


Idag har hela familjen varit på julmässa på Huseby Bruk strax söder om Växjö. Jag tror att det är nordens, eller åtminstone Sveriges, största julmässa. Och jag kan väl säga att vi inte var ensamma där iallafall....på mässans första dag.

Det är en mycket trevlig julmässa, om än i största laget, med genuint hantverk på hög nivå.
Med tre barn som äntligen är helt självgående allihop så orkade vi, med lite extra fika tid, traska runt där i ca 5 timmar. Och då kan jag nog påstå att det var pappan i familjen som hade tröttnat....trots extra fikapaus bara för honom...


Där fanns tomtar överallt på både längden och på tvären, samt smycken, smide, ljus, keramik, halmslöjd, skinnarbeten, mat mat och åter mat....mm mm mm.


Mitt ibland alla tomtar hittade jag dessa fantastiska orkideer gjorda av en sorts bröddeg med lim och målade med oljefärger. Man var nästan tvungen att ta på bladen för att inse att dom var konstgjorda så otroligt fina var dom.
Jag hade tyvärr inte den allra största plånboken med mej så det blev till att sålla rätt bra bland det man ville ha. Tyvärr kom där inte med någon orkide hem...detta året iallafall.


En tur till växthuset var också nödvändigt och där fanns denna fina blomma. Jag har inte den blekaste aning om vad det är, men tjusig var den i blåaste blått och närmare två meter hög.


Bland annat agave och echevia på vinterförvaring i växthuset.


Fina krukarrangemang lite överall. Min linslus lyckades inte hålla sej borta helt och hållet utan kom farande precis när jag tog kortet.
Belysning i granar och träd lite överallt och mängder med marchaller ger en otrolig stämning när mörkret faller.
Lite för mörkt igentligen.....men vackert ändå.

-----------------------------------------------

Jag har haft stora problem med mitt internet de senaste veckorna därav det dåliga bloggandet den senaste tiden.
Förra helgen hade vi besök av dessa läskiga typerna på vår Halloweenfest.
Vi är tre familjer som turas om att ha en sådan här rysligt hemsk fest varje år...och barnen fullständigt älskar det. Planering har pågått i flera veckor och det blev en mycket lyckad tillställning.Lääääskig dukning!!!!!!
Svart duk, svarta ljus och servetter, gravstenar och hemska gubbar på väggarna, så var dukningen perfekt tyckte ungarna.
På menyn stod: grodlår, fladdermuslortar, mumietungor, avhuggna fingrar , maskspagetti, flugäggspaj, strimlat gravpynt, samt lite andra trevligheter som monstermuffins och blodbål.

Såhär blir man när kvällen börjar lida mot sitt slut och en film åkte på.

-------------

Nu vill jag avsluta med att önska er alla en fortsatt trevlig allahelgona helg.

2 kommentarer:

  1. Förstår att du haft det hektiskt den senaste tiden med Halloweenfest och allt vad det innebär:) Att sedan internet krånglar är ju frustrerande så det förslår. Julmarknaden ser otroligt mysig ut, man skulle vid sådana tillfällen önska att man hade en stooor plånbok:) Ha det gott/Monne

    SvaraRadera
  2. Kul att du är tillbaks på bloggen igen...har saknat dig! Trist när internet strular.
    Var på Huseby själv för två år sedan och visst är det helt otroligt hur mycket julsaker det finns av alla det slag. Ett plus till din tålmodiga man, min hade inte orkat i fem timmar det är jag säker på.
    Mvh Mia

    SvaraRadera