Välkommen till min lilla plätt på jorden!
En högt älskad plats i ständig förvandling.

måndag 31 januari 2011

På bloggen har det varit stiltje ett tag nu, men här hemma råder det full aktivitet som vanligt....

Nu sen några veckor tillbaka så har jag fått tag i målarpensel och roller, så nu är det en del som ändrar karaktär här.
Jag tycker det har varit svårt att få vara ifred och måla innan när barnen var mindre, så jag har medvetet väntat ett tag. Samt att jag inte riktigt vetat hur jag skulle göra. Nu kan jag däremot få jobba lite mer ifred, och övriga familjen ser fram emot resultatet lika mycket som jag.

Jag är ju i grund och botten väldigt inspirerad av den ljusa lantliga stilen och har alltid tyckt om det romantiska, men inser att jag fixar inte det riktigt fullt ut med allt det vita.

Pojkarna och kontoret delar ett av rummen här nere och det var väldigt slitet och sjaskigt.

Så istället där vi hade en tjugo år gammmal rosa melerad tapet, målade jag med cappu... capuc.... äähh..den där kaffefärgen som jag inte kan stava till...


...och det blev ju en väldig skillnad!
Nu är det så att hörnskåpet ska målas vitt och skrivbordet ska vitlaseras (tror jag) så då passar det lite bättre in. Däremot så smälter de mörkbruna stolarna ganska väl in.
Nya gardiner tillkommer så småningom när jag hittat nåt jag riktigt gillar, så länge får julgardinerna duga.

Inte de mest välbäddade sängarna precis......
Där ska upp hyllor ovanför byrån också, men dom är inte färdigmålade, så projekten fortsätter....

Det är konstigt vad man blir hemmablind också.
Vi har haft furudörrar i de rummen där vi har vitt tak, och vita dörrar där vi har haft furutak !!! Och jag har inte reagerat så mycket på det förrän för ett par år sen!!!
Nu är all fulfuru borta på nedervåningen och alla dörrar och tak har blivit vita, eller vitlaserade.Lysröret i taket är ju inte den snyggaste precis men den är väldigt praktisk, så den får allt sitta kvar.

Köksrenoveringen går väääldigt sakta men nu har ju iallafall ovandelen blivit ganska klar. Nu väntar nya bänkskivor och ny golvmatta + klinkers vid pannan/köksspisen, men gud vet hur länge det dröjer... Ingvar har haft fullt upp med sitt höst/vinter projekt som jag ska visa och berätta om en annan gång, så han har inte varit till någon hjälp direkt.


Igår hade jag en rejäl dust i den krigszonsliknande ovanvåningen, och nu tänkte jag fortsätta med att mangla lakan och dukar som bara samlats på hög i snart ett år, tror jag.
Vad skönt när man kan få undan en hel del praktiska innejobb innan våren kommer. Så det gäller att rensa, rensa i skåp och garderober så att man är förberedd.....

Må så gott / Elinore

5 kommentarer:

 1. Jahaja, där fick man förklaringen till att du har varit tämligen sporadisk här på bloggen:)) Det var väldigt vad du har grejat och så snyggt det blev;) Dörrarna blev ju helsnygga som vitmålade:) Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 2. Oj ojvad du grejat!Kul :-)Undrade just var du hållit hus men nu vet jag!
  Kram från mig!

  SvaraRadera
 3. Vad fint det blir! Inte för att jag kommer ihåg vad pojkarna hade för tapet innan......men den nya "kaffefärgen" ser väldigt fin ut. Och vilken skillnad på dörrarna, ja bort med all fulfuru. Själv har jag satt penslen på min fulfurutrappa. Ha det bra!

  SvaraRadera
 4. Hej på dej!nu förstår jag att du inte har tid att sitta o tjata i telefonen.Du har legat i ser jag.Skönt att du fått dit handtagen,jag är ju inte så haj på att öppna skåpen som ni.Det ser bra ut.Ha det bra! Mamma o pappa

  SvaraRadera
 5. Himmel vad du har jobbat! Och fint blev det:)
  Lika bra och passa på att måla när trädgården vilar!
  Ha det gott,
  Charlotta

  SvaraRadera