Välkommen till min lilla plätt på jorden!
En högt älskad plats i ständig förvandling.

söndag 27 mars 2011

Första arbetsdagen för våren!!!

Idag var den första dagen för året med riktigt trädgårdsarbete!

Jag och barnen var i Växjö och shoppade hela dan igår så det var först idag som jag kom till skott att gå ut. Tyvärr hann vi inte besöka några blomsteraffärer innan stängningsdax, utan det var i första hand vårskor och vårkläder till barnen som gällde.
Hög tid för gympadojor nu! Äntligen !!!!

Idag har det alltså stått räfsning på agendan så mycket det har gått, och emellanåt spaning i rabatterna efter vårtecken.
I höstas så jobbade jag lite för mycket (bla med lövräfsning !!!) så jag fixade inte att räfsa upp lövet här hemma. Med två stora lönnar och en del andra träd i trädgården så blir det en hel del löv.
Nu ska det äntligen bort, bort, bort.... Skönt!!!!!!

Det här är en del av vad som syns i trädgården just nu.

Alla bilderna är inte tagna i år men det ser likadant ut nu också.Julrosorna har visst kommit en bra bit på väg......


... och vintergäcken är i full gång....


...backsippornas ulliga blad skyddar de rara knopparna för kylan... verkar det som iallafall.


Blåsipporna har inte kommit så här långt, men jag har grävt fram dom under ett lager med löv så nu finns det chans att det börjar hända något med dom snart.


Krokusknopparna står som spön i backen....men har inte börjat visa färg ännu.

På de flesta ställena är det fortfarande tjäle, så det är inte att tänka på att börja gräva än....men snart...Denna första härliga - men kalla - trädgårdsdag slutade däremot lite mindre trevligt.

Från att ha varit en totalt mentalt avkopplad trädgårdstok, till att förvandlas till en mamma arg som en hel bisvärm, tog nog ungefär en halv minut.
Jag har två sköna pojkar som är väääldigt påhittiga ibland. Elin ropade att hon behövde hjälp ..... med vad, undrade jag???
Jo, då hade killarna varit vid gödselplattan och hoppat i....KOPISS !!!!

Båda två dyngsura upp över knäna!!! Termobyxor, byxor, strumpor och stövlarna fulla med piss...även inuti stövlarna alltså.
När sådant här händer slår det fullständigt slint hos mej och jag blir totalt vansinnig!!!!
Hur kan dom vara så dj....a korkade att dom utsätter sej för den stanken frivilligt????
Båda ungarna skalades av kläderna in på kalsongerna innan dom fick gå in. Raka vägen in i duschen och kläderna direkt i tvättmaskinen.
Sen har dom haft en mamma som varit på dåligt humör hela kvällen - och är så fortfarande föresten!

Vi får väl se hur högt dom står i kurs i morgon bitti!!!

Studiedag för ungarna och ledig dag för mej bådar iallafall gott för en ny trädgårdsdag i morgon....

Hoppas jag!!!

4 kommentarer:

 1. Förlåt! men jag kunde inte låta bli att skratta när jag lästa om pissdoppet...fick mig att tänka på när jag och min kusin var ca 5-6 år och gjorde samma sak fast vi hoppade i gödselhögen...gissa om våra mammor var på gott humör då eller!!! minns att vi hade väldigt kul i badkaret efteråt ialla fall....tror inte att vi funderade så mycket på doften.....
  Nu kan jag ju förstå hur du och våra mammor kände sig men det brydde man ju inte sig om då inte...

  SvaraRadera
 2. Ånej!!!Oj jag förstår den ilska fy bubblan...men vad kul de hade en stund :-)
  KRAM från mig!

  SvaraRadera
 3. Wow, snacka om en händelserik dag:)) Jag har också hamnat i onåd hos min mamma när jag var ca 5 år, jag gick balansgång på gödselhögens betongkant ivrigt påhejad av de andra barnen då jag tappade balansen och ramlade ner i det blötaste hörnet;( Kunde inte ta mig upp själv utan bonden fick lyfta upp mig i armarna och jag hade som tur var snörskor på mig:) Jag gjorde faktiskt aldrig om det igen. Förstår din ilska (och min mammas) mycket väl:) Kram/Monne

  SvaraRadera
 4. Förlåt, Elinore, men jag skrattade så jag låg dubbel..!
  Förstår att det inte var så kul att ta hand om de välgödslade små liven, men det är ju en helt underbar historia. Hoppas ni handlade stora skor och kläder i Växjö, för efter den givan lär de växa mer än vanligt...
  Kram Ester

  SvaraRadera