Välkommen till min lilla plätt på jorden!
En högt älskad plats i ständig förvandling.

onsdag 2 mars 2011

Vårplanering!!!

Tack för goa kommentarer till förra inlägget...de värmer!!!

Jag vet att min tid kommer, men ibland när man är mitt uppe i det mest vilda, så vill jag bara gå ut och vara ifred.Det är bla en orsak till att trädgårdslängtan är så vansinnigt stor just nu...
Startskottet till våren har ju gått, men än dröjer det ett bra tag innan målsnöret skymtas....

Jag börjar ändå gå mina planeringsrundor i trädgården, och det poppar upp lite nya tankar varje gång.
Än är det fruktansvärt trist och det ligger snö nästan överallt som synes, men jag kan se konturerna av det jag vet finns där....alltså kan mina små grå börja att jobba.


Det är i denna delen av trädgården som mina största ansträngningar kommer att ligga denna säsongen. Till vänster i bild näsan längst bort, där kommer mitt växthus att ligga.
Ingvar har lovat att vi ska börja på så fort det blir väder så att vi kan gjuta en sockel.
Bädden är redan förberedd sen i höstas, så det är bara att sätta igång med en rivstart...Själva växthuset ligger i garaget sen förra våren och bara väntar!!!!


Växthuset kommer att ligga till höger strax intill stora stenen.

När vi grävde om vårat avlopp hösten 2008 så fick jag plocka bort alla pallkragar med plantor och frösådder som var i vägen. I halvpanik så fick jag göra en tillfällig plats under körsbärsträdet här.
Detta har succesivt flyttats bort, och jag kommer att rensa upp nu så fort snön försvinner och det går att börja jobba ute.
Tanken är nu att jag ska jämna till och göra plats för en sittgrupp där, i skuggan under grenarna....
Där är ju ganska stora stenhallar och buskar runtomkring, så det känns lite ombonat där.

När man gräver i denna jorden här så får man upp mängder med klappersten, därav stenhögen på den mittersta bilden. Där dom ligger funderade jag nu på att bygga ytterligare en liten stenmur, nästan som en förlängning av stora stenen, med större stenar i ytterkanterna och fylla med klappersten i mitten.
Det brukar alltid vara svårt att veta var jag ska göra av alla småstenar....men detta var en bra ide´.


Här försökte jag lägga ut lite slanor för att få ett hum om storleken på växthuset, men det är svårt att tänka sej innan det är uppe. Vad jag ska ha runtomkring och hur jag ska göra får bli en senare fråga, där har jag ingen färdig plan ännu. Inte mer än att jag ska ha min plantförökning i närheten av växthuset. Och det nya fina planteringsbordet är ju också ganska nära, färdigt att tas i bruk....Annars har jag ägnat en hel del av dagen åt att kolla frökataloger, och försöka luska ut vad jag ska ha för ettåringar i år.
Ev tänkte jag försöka sälja lite om det går, men det beror ju lite på hur växthusmonteringen framskrider.
Inne har jag inte plats till så himla mycket, så det är säkrast att det där huset kommer upp så fort som möjligt.

Må så gott alla // Elinore

6 kommentarer:

 1. Visst är det skönt att få lite förståelse för sin situation ibland:-)Vi är ju fler som förstår din längtan!Du verkar ju ha mängder av planer inför året!Om bara den där snön kunde försvinna nån gång!!!
  Kram från mig!

  SvaraRadera
 2. Hej! Ville bara glädja dej med att jag inte har nån snö i trädgården längre ;) här ligger bara lite i "skuggan". Så jag har redan börjat att städa ute, det behövs ju som du vet. Beställt fröer har jag oxå gjort, i år är jag verkligen sugen eftersom det inte blev nåt i fjol. Jag har bara best ettåringar, perennerna får vänta tills jag har nån plats attt sätta dem på. Ha det bra i vintern, snart är det VÅR!
  Hälsningar från "södern"!

  SvaraRadera
 3. Åh vad underbart att se fram emot ett växthus i vår;) Förstår att du är otåligare än vanligt nu då:) Kommer att bli jättevackert med en stenmur mot stenen och en sittplats under trädet. Nu får det verkligen bli vår tycker jag, det är i alla fall plusgrader här nu. Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 4. Förstår att du längtar till våren! Det kommer att bli kanonfint med växthuset vid stenen. Det blir lite mindre "bräckligt" på det viset.
  Må så Gott!
  Ester

  SvaraRadera
 5. Härligt med drömmar! Alltfrån små små frön till stora framtidsförändringar! :)

  SvaraRadera
 6. Det är verkligen kul att ha nya projekt på gång, då har man lite att se fram mot. Och så kan man planera lite åtminstone, nu när våren lyser med sin frånvaro!
  TREVLIG HELG
  Susie

  SvaraRadera