Välkommen till min lilla plätt på jorden!
En högt älskad plats i ständig förvandling.

tisdag 10 juli 2012

Rundvandring i juli del två....

Då fortsätter rundturen idag....

 Det är svårt att få till en rundtur med kameran för man får inget riktigt helhet.
Men, nu har jag  kommit till den delen av trädgården som är bland det nyaste här.... och som fortfarande jobbas på. Ytan som kommer att bli mellan växthuset och planteringsbordet kommer att bestå av pallkragar med fröplantor på tillväxt, eller annat som jag inte vet vart jag ska sätta.
Men... det är en bra bit kvar att få bort jordhögen i mitten.
Den är guld värd, för det är jord från den gamla gödselstan och det som planterades i detta, växer så det knakar....
"Båten" i mitten är min grönsaksodling i pallkragar, placerade på infiltrationen till avloppet...samt lite smått och gott framför.
Med växthuset i ryggen ser det ut såhär.  Lite glest ännu i rabatten i mitten men det ändrar nog sig så småningom.....  :o)  Förflyttar jag mig till pallkragarna till vänster i bild blir det....

....såhär.....eller.......
....såhär.... när jag klättrade upp på en stor sten.... Det blir betydligt bättre överblick när man kommer upp sig lite....:)
Förflyttar jag mig lite till höger och klättrar ner från stenen så kommer jag...
...hit . Till den lite lummigare delen där det även går över och blir lite halvvilt allra längst ner i trädgården.

Detta är en annan vinkel mot lundpartiet som har lönn, vilda körsbär och ett skabbigt Ingrid Marie träd som tak. Mycket hostor som underplanering, men även tidiga lundväxter trivs bra här. Hoppar jag ner bredvid stammen till höger och vänder mig om.....
....så kan jag få denna vyn. Det vridna trädet är ett döende plommonträd. Men så länge det lever och bär frukt får det vara kvar, även om det är mycket dött att ta bort nu. Sen kan jag kanske plantera en honungsros i den.

Med den rödbladiga flädern Black Lace i ryggen är gången ner i den lite otuktade delen.  Projekt på G  nere till höger i bild. Kan nog bli ett litet surjordsparti med nån rhododendron och azalea bla.

Det blir ett lite annat perspektiv när man tar sig utanför trädgården och ger sig in i kohagen.
Tanken är väl att denna gräsmatta ska ramas in mest av gammaldags buskrosor med olika underplanteringar, men det tar ju några år innan rosorna har etablerat sig. Jag hoppas att det kommer bli som den rosengård som finns i min tanke .... men som vanligt när det handlar om trädgård så gäller det att ha tålamod.....
Denna del av trädgården har jag alltid tyckt varit så tråkig, men med en ny rabatt under snöbollsbusken mitt i bild så börjar det hända lite saker även här. Jag har i och för sig lovat barnen att inte nagga mer på denna gräsmatta och det kommer jag nog att hålla nu.
Vi har ju inga bollspelande barn, men när här är kompisar så händer det visst att fotbollen kommer fram och svischar bland blommorna.

Och jag blundar...........och säger ingenting...........

Ungarna kan ju inte hjälpa att mamman i huset är galen i blommor......

Önskar er en fortsatt trevlig dag / Elinore

4 kommentarer:

 1. Underbar lummig trädgård (hur stor är den) med massor av växter. Nu har jag tittat tillbaka och njutit!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack!!! Jag har dålig koll på hur stor den är men kanske 1500-2000 kvadrat. / Elinore

   Radera
 2. Ser hur underbart ut som helst Elinore:) Riktigt lummigt och fint:) Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 3. Du har det verkligen kanonsnyggt.

  Ha det gott, Kerstin

  SvaraRadera