Välkommen till min lilla plätt på jorden!
En högt älskad plats i ständig förvandling.

tisdag 13 juli 2010

Dagens nya blommor!

Jag kom hem från jobbet ganska sent ikväll, och efter att ha varit social hela dan, kände jag att jag behövde rensa skallen lite och bara få vara för mej själv.

Det är då som Trädgården gör sitt allra bästa jobb.
Som terapeut.....

Det är när jag har gått en stund och insupt alla dofter och färger som jag kan slappna av, och ikväll fick jag även förnyad energi...

...och det var när jag fick syn på att en ny Hemerocallis hade slagit ut....

Då var jag ju tvungen att hämta kameran och gå och kolla om något mer nytt hade slagit ut i dag.

Och det hade det.....Först ut av mina nyköpta Hemerocallis hybrider blev alltså 'Mahogany Whisper'.
Jag har nog köpt ett femtontal nya sorter detta och förra året, och jag väntar med spänning på att dom ska börja blomma. Många har knoppar i sej och det ska bli roligt att se hur dom kommer att arta sej.


Nu kom så äntligen det efterlängtade regnet. Totalt ca 15 mm (fast vi har lite dålig koll på exakta mm). Sköööönt.
Det gör ju att bilderna inte blev så bra. Dels tagna ganska sent samt att allt är blött.


En Daglilja som jag haft i några år är 'Black Prince'. Den kom igång för några dar sen. Ungefär likadan i färgen som 'Mahogany Whisper' men en helt annan form.Nästa som slog ut idag var Clematis 'Aljonushka' ( med reservation för stavningen)
också en som blommar för första gången här.Så har även de "riktiga" liljorna börjat blomma.
Vacker men namnlös.


Gäller även för den här vinröda varianten på lilja- vacker men namnlös.


En av mina rosor som planterades i höstas har också börjat blomma. Nämnligen Austinrosen 'Noble Anthony'. Alla tre Austinrosorna jag köpte i höstas klarade vintern, men denna såg bäst ut, och har nu hela tre (!) blommor.

------------------------------------------

Som vanligt är det inte alltid positivt när det kommer regn...även om man har längtat.

Nu kom det såklart ett åskregn som lyckades förstöra mina fina vita riddarsporrar- ÄVEN om jag hade försökt binda upp dom lite grann i år iallafall!

FÖREEFTER


Inte en helt rolig syn - men men - inte så mycket att göra, förutom att klippa ner, sätta in i vas och rädda det som räddas kan....

2 kommentarer:

  1. Ja trädgården är en ständig källa till terapi och rekreation:) Clematis 'Aljonuscka' har vi köpt i år och den är ju underbar:) Så synd att dina riddarsporrar "lade" sig. Här klarade det sig riktigt bra fast det var ett rejält slagregn. Ha det gott/Monne

    SvaraRadera
  2. Noble Anthony var jag inne på att köpa till rabatten nedanför rosspaljén, men det blev Rhapsody in Blue och William Shakespeare 2000 istället. Men......man har ju gott om plats så det blir nog någon/några sådana också!
    Precis som du satte jag en massa nya dagliljor i år, men inte en enda av dom har börjat blomma ännu. Dom har visserligen en massa knoppar så det dröjer nog inte alltför länge, men jag tror att det varit för varmt och för torrt - trots att jag vattnat i lådorna nästan varje dag.
    Nu äntligen har det dock blivit lite svalare, "bara" 25 grader. Sen pratas det om att det kanske kan bli några åskskurar i morgon. Jag håller tummarna!

    SvaraRadera