Välkommen till min lilla plätt på jorden!
En högt älskad plats i ständig förvandling.

onsdag 14 juli 2010

Kontraster!


Det har av någon anledning blivit så att vissa rabatter är vackrare i vissa perioder, men i mellanakt inte ser något särskilt ut, även om det kanske finns blommor överallt hela tiden.
Just nu blommar det som mest i Stora Rabatten....


....och det som i våras såg så vansinnigt ynkligt ut..........har ju faktiskt börjat att rätta till sej.Där finns väl inga stora primadonnor som tar hela blickfånget längre, nu när pionerna och min stora albaros i princip är omblommade, men där finns ändå mycket som blommar....

Kontrasterna mellan den tidiga vårbilden och kvällens bilder är ju faktiskt rätt så häftiga.
Varje vår så tror jag inte att det ska bli så mycket blommor som det sedan blir.

I stället blir det ju faktiskt fler för varje år, dels för att plantorna ökar i omfång och dels för att jag är och stoppar ner nya plantor så fort det tycks uppkomma ett hål.

På sina ställen så går det knappt att gå på gångarna längre för växterna väller ut över plattorna..... men det är ju rätt angenäma problem .....eller?

5 kommentarer:

 1. Så fint du har det;) Visst blir det så som du säger man tror alltid att det ska se lite "ynkligt" ut på våren men nu börjar jag faktiskt att inse att det inte GÅR att plantera något för nära Finlands vita ros fast det ser ut som om det finns MASSOR av plats där på våren:) Den växer ju också till sig och hänger över de stackars perenner som jag planterat och sedan måste gräva upp:)) Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 2. Hehehe, förstår dig precis detta med ett litet hål som måste fyllas med en ny växt. När någon säger att de bli stora så låtsas jag inte fatta, ännu så länge funkar det. :)

  SvaraRadera
 3. Vackert! Det är angenäma problem när plantorna växter ordentligt... Och du har ju gott om plats att utvidga odlingarna på!
  Kram Ester

  SvaraRadera
 4. Hej!! Hittade din blogg på FB eftersom din mamma hittade mig! :)
  Vilken fantastisk trädgård du har, själv är jag mest bäst på att ta bort andras planteringar än att plantera nytt... :)
  Kram kusin Kiki

  Min icke-trädgårdsblogg:
  http://maximilia.wordpress.com/

  SvaraRadera
 5. Vilka fina planteringar du har!!
  Har tittat länge...
  Ha det gott
  annika

  SvaraRadera