Välkommen till min lilla plätt på jorden!
En högt älskad plats i ständig förvandling.

onsdag 28 juli 2010

Besök hos Maria.....
Idag har jag varit på en liten snabbvisit hos min granne Maria. Det är en av våra närmaste grannar, och hon och hennes man bor bara 2 km i från oss.... (Ni som bor i stan skriker väl när jag kallar folk som bor på 2 km avstånd för nära grannar.)
Hur som helst så har dom under en nästan trettioårs period byggt upp en fin trädgård, med flera dammar, både "naturliga" och gjutna, fina portaler och murar.

Som det oftast är i trädgårdsintresserade familjer så är det maken som står för grovarbetet med bla byggnation. Och makan som står för inköp och plantering... Så även här!

Det är en fin trädgård att inspireras av.


Dom ska visa upp sin trädgård i Tusen Trädgårdar den åttonde augusti, därav mitt uppdrag att ta lite nya foto att lägga in i trädgårdspresentationen på Trädgårdsriket.

Vi är fyra trädgårdar som håller öppet här i Häradsbäck, med bara 5 km från min trädgård till den som ligger längst iväg.

Det tycker jag är mycket bra jobbat i en församling med bara 500 invånare. Om man jämför med övriga Älmhults kommun som inte har en enda anmäld trädgård förutom dom stora attraktionerna som Linnes Råshult och Orangeriet på Möckelsnäs herrgård. Mycket illa tycker jag för där finns många sevärda trädgårdar som skulle kunna varit med.
Men...det är kanske vi här ute i obygden som är "korkade" som ger oss på nåt sånt här...för nu börjar stora skälvan sätta in. Vad har jag gett mej in på????

Jag som hade så många fina planer i våras när jag anmälde mej!!! Alla mina projekt som skulle förverkligas innan den åttonde... för det var ju låååångt dit.

Nu är det mindre än två veckor kvar och jag har inte gjord NÅGONTING av det jag tänkte. Så nu kommer fokus till att ligga på att få så presantabelt som möjligt med det som finns här nu.

OCH, jag tror faktiskt inte det blir så många som hittar hit! Det är min tröst hittills.
Samtidigt som jag vill att det ska komma NÅGON och titta.
Lite taskigt om man kämpat på som en blådåre och det sen inte dyker upp en enda människa...

Jaja, vi får väl se.

Här följer en del bilder jag tog hos Maria innan idag.7 kommentarer:

 1. Ellinore, jag vågar inte...
  Ska nog försöka mig på en tur till er den 8:e.

  Åsa

  SvaraRadera
 2. Åh så fint hon har det,med alla dammar och pergolor:) Hoppas att ni får mycket besökare. Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 3. Om allt går som det ska så ska jag ta bilen de 15 milen( eller vad det kan vara??) och titta på DIN och dina grannars trädgårdar för det har jag velat länge. Jag har inte anmält min trädgård, känner att jag får ha några år till på mig innan jag kan visa upp den för allmänheten.
  kram

  SvaraRadera
 4. Det hade varit jättekul om ni hade velat/kunnat komma!
  Hoppas vädret håller och allt annat funkar...

  SvaraRadera
 5. vilka härliga bilder,oj tänk att få vara med där en dag.

  SvaraRadera
 6. Kul att ni är så många som är med - och vilken fin trädgård med vackra dammar din närmsta granne har!
  Hur många som kommer vet man ju aldrig, men det jag fått lära mig är att om man aldrig visat sin trädgård tidigare - då kommer det förmodligen en del.
  På försommaren hade jag nästan 100 pers här, medan en trädgård som jag tycker är helt fantastisk bara hade 15 personer. Anledningen var förmodligen att dom visat sin trädgård i 10 års tid nu, så det hjälpte inte att den låg ganska nära Visby!

  SvaraRadera