Välkommen till min lilla plätt på jorden!
En högt älskad plats i ständig förvandling.

lördag 20 februari 2010

I dagens inlägg tänkte jag igentligen inte ägna en rad åt snööö, men det känns oundvikligt. Man får väl ändå säga att vi är rätt väl förskonade eftersom vi bara fått närmare två decimeter, när jag hört andra som fått det dubbla. Men det börjar bli ont om plats, och snön går ju inte att ploga undan ordentligt längre.

Det var ju för väl att jag beställde ett nytt växthus för några dagar sen, för i eftermiddags så rasade det ner snö från halva taket, och kvaddade det gamla plastväxthuset.
Jag som tidigare i vinter hade funderingar på om jag bara skulle byta ut presseningen på taket. Tack och lov övergav jag de funderingarna för några veckor sen...

Och det heter ju att, allt har en mening!!!

Alltså var det meningen att jag skulle köpa nytt i år....Bra!


Jag orkar inte med fler bilder på snö, så därför får här komma med en bild på en snövit blomma som minner om våren. Konstaterar att det är ca två månader kvar tills jag får se henne blomma igen...


Backsippa, Pulsatilla vulgaris
Sen, när hon har blommat om så kommer de dekorativa fröpenslarna (till höger på bilden) som sitter kvar långt fram på sommaren, nästan som en andra blommning. Just på den här bilden så är de nog på övergående för man ser att en del frö har börjat att släppa.
Om man då sår fröna när de släpper, så kan man få många sådana här små skönheter. De gror bäst när fröna är färska, även om det går att lagra dem en tid, men grobarheten blir då klart sämre.

3 kommentarer:

 1. Pulsatillla..... längtar också efter detta..... synd att du inte kan komma imorgon.

  SvaraRadera
 2. Har tittat in i din blogg och bara längtat till sommaren av alla vackra sommarbilder.Gillar din trädgård, samma stil gillar jag och hoppas att min ska bli något liknande en dag.
  mvh mia

  SvaraRadera
 3. Hej, så fina rabatter du har på headern!
  Och backsippan är ju alldeles underbart att titta på. Känner också att jag inte orkar mycket mer med snöbilder, men våren kommer snart.
  Håll ut och ha en trevlig söndags kväll.
  Hälsningar, Petra B.

  SvaraRadera