Välkommen till min lilla plätt på jorden!
En högt älskad plats i ständig förvandling.

söndag 21 februari 2010

Stora rabatten! (del 1)

Idag tänkte jag visa lite bilder från min stora rabatt, eller djungeln som barnen och deras kompisar kallar den för.
Med olika gångar rakt igenom rabatten så måste det för barn kännas lite djungelaktigt med högväxande perenner. En del är sådana som väller över gångarna så att dom får bana väg. Det väcker fantasin till liv, och på sensommaren leks det ganska mycket här.

Min trädgård får inte vara "finare" än att barnen kan vistas där på ett bra sätt. Det gör egentligen inte så mycket att en del blir lite tilltufsat, jag räknar med att växterna kommer tillbaks nästa år.
Trädgården drabbas för det mesta bara när här är kompisar, för mina barn har ganska stor respekt för att man håller sej på gångar och stenar. Det har dom fått höra ett antal gånger....och så småningom fastnar det ju faktiskt...

Nu har jag tyvärr inte bilder från samma vinkel utan det är från lite olika håll, men man får ändå ett hum om hur det ser ut...tror jag...


Detta är en bild från den 27 februari förra året!! Tänk vad skönt om det hade sett ut såhär nu. Det känns som att det lär dröja....
Jag klipper inte ner någonting på hösten så min vinterträdgård är inte alltid så vacker precis, men det är ju bra för åtminstone en del av växterna att inte klippas ner.


Nu har det blivit rätt långt framskriden vår nämnligen första maj! Körsbärsträdet blommar för fullt. Rensning pågår och det är full aktivitet i trädgården. Längst bort syns delen som legat i träda i flera år, för att jag inte hunnit med, och den har ingått i mina årliga projekt länge, men inte kommit med. Men nu är det åtminstorne påbörjat....

Vad kalt och tomt det ser ut!!! Vid denna tiden på året tvivlar jag alltid på att trädgården kommer att likna nåt, men det ordnar alltid upp sej av någon anledning:)



En månad senare har det grönskat till ordentligt...


GRRRRRRRRRRR.....

Det är så fruktansvärt segt att ladda ner bilder idag, så jag fortsätter nog med denna rabattvisningen en annan dag.

// Ha det gott....

2 kommentarer:

  1. Hej!
    jag väntar med spänd förväntan på fler bilder...
    jag cill också ha stenar runt mina rabatter men min man tror att det skapar merarbete med att hålla efter gräset.....ser att du har grus??eller vad det är?? en bit utanför stenarna, funkar det bra eller får du hålla efter gräset mycket??

    kram mia

    SvaraRadera
  2. Hej Mia!
    Ja har man gräs precis intill stenarna så är det ett evigt trimmande, och det tröttnade jag på. Jag har lagt en sträng, ca 20 cm, med gjutgrus och jag tycker det funkar ganska bra. Visst måste man rensa där också, men det gör jag samtidigt som rabatten, och man får fylla på lite grus efterhand (kanske en gång per år eller så) men det är ju överkomligt. Ett alternativ är att lägga marksten utanför naturstenen, så att man kan köra gräsklipparen på dom, men det var inte aktuellt här..
    Kram Elinore

    SvaraRadera