Välkommen till min lilla plätt på jorden!
En högt älskad plats i ständig förvandling.

söndag 24 januari 2010

Återvinning

Min trädgård är uppbyggd på uttrycket "Man tager vad man haver".

Som deltidsarbetande hemmamamma så finns inte ekonomiska möjligheter att köpa alla snygga trädgårdsartiklar som man ser, även om man skulle vilja. Så därför förespråkar jag återvinning i trädgården.

Vi har fördelen att bo på makens släktgård där det i princip aldrig rensats ur ordentligt, utan allt gammalt har sparats på. Ibland blir man fruktansvärt trött på all bråte, men ibland gör man sina fynd som kan återanvändas i trädgården.

Jag tar tillvara på allt som kan tänkas gå att använda. (Sann smålandsanda!! Även om jag är född skåning)


Sten finns här i det oändliga, i alla tänkbara storlekar. Därför är nästan alla rabatter kantade med natursten, som jag också tycker är vackert.
Sten är inte bara vackert utan gör nytta också bla som värmemagasin, och som skydd för växterna.Årets första projekt: en uteplats på baksidan av huset.
En gammal trälåda som prylhylla. Soffan och stolarna har min pappa renoverat och gjort som nya. En järnställning till handfat och kanna hittade i vår smedja, plus diverse emaljerade prylar som jag tycker hemskt mycket om.Nu i år ska jag lägga singel och stenkant runt platsen, sen är det klart. Nästan!!


Av två cementblock och en planka kan man få en bra krukbänk/sittplats, att filosofera på i skuggan under körsbärsträdet.Stockar som rabattkant, och en portal gjord av häschkrakar (stavningsproblem!!) tillverkad av mig själv. Jag är ingen finsnickare precis men gjorde så gott jag kunde, och den håller i några år. Förhoppningsvis!!

Jag har liiite problem med att få hjälp till sådana här grejer av den manliga hälften i detta äktenskap, därför får det bli som det blir.
Detta årets väntande projekt. En planerad stockrabatt med duk i botten, planterad med sådant jag kanske tycker är felplacerat på andra håll och inte vet riktigt vart det ska ta vägen. Alltså en sk asylrabatt!
MEN, jag har ju inte kommit längre i arbetet ännu och det kan ändra sej ganska fort när jag väl sätter igång. Som sagt, det brukar inte bli som jag planerar innan...

Till hösten vet jag bättre vad som hände här.
Då återkommer jag i ärendet...

2 kommentarer:

 1. Nejmen Hej!!
  Dig känner jag igen... :)
  Vad roligt att du också bloggar och vilken fantastisk trädgård ni har, helt förstummad! Hoppas vår blir något liknande men det kommer dröja många, många år eftersom vi fick börja på noll när vi flyttade hit...
  Kram Evelina

  SvaraRadera
 2. Tack för det Evelina! Jag såg din lapp i affären med din bloggadress så jag var tvungen att kolla in dina bloggsidor. Kanonfint.
  Här var heller inte mycket när jag kom, men jag har bott här ett tag nu, så lite har det hänt. Jag har ju drabbats av en STOR trädgårdsbacill som jag nog aldrig blir av med. Sjukan ökar visst hela tiden...
  Du får väl komma hit och kolla till sommaren, du har ju ganska nära, om man säger så...:) Iallafall när du är hemma i H-bäck.
  Kram Elinore

  SvaraRadera