Välkommen till min lilla plätt på jorden!
En högt älskad plats i ständig förvandling.

torsdag 28 januari 2010

Jaaaaa, äntligen!!!!


Jihaaaaaaa...

Igår kom dom äntligen!!!!!!
Vilka då???
Jo, STA fröerna....

Som jag har väntat på dessa evinnerliga fröer.
Efter en väldigt rask promenad till postlådan, 700 meter upp till nästa väg, kollade jag med bultande hjärta i lådan. Och där... mitt ibland all reklam, låg ett tjockt kuvert från STA. Lycka!!!
Jag slet upp kuvertet och började kolla igenom på en gång. Yees, jag fick alla 40 sorter jag var berättigad till. 33 förstahandsval och 7 i andrahand. Inte dåligt...
Promenaden hem gick i sakta mak, så att jag hann plocka med fröpåsarna efterhand. Tur att jag hade en kasse med mej, så jag kunde hålla reda på alla fröpåsarna.

Tala om att man är frönörd!!!!

Jag har sågrejorna framme på diskbänken så hälften av fröerna blev satta med en gång.

Jag kör på med samma metod som jag brukar, och det lyckas för det mesta.
2/3 planteringsjord och resten såjord i krukan. Så fröerna och sen vermikulit ovanpå. Olika tjockt, beroende på hur stora fröna är. Låter backarna stå inne ett par dar och sen ut i snön och kylan, så gror fröna när det blir lagom temp ute.
Förhoppningsvis!!


Nu blir det till att kolla efterbeställningslistan så snart som möjligt, så att jag har ännu mer att vänta på.


Jag har beställt och fått frö från fröfirmor också, men det är inte lika spännande för då får man ju vad man beställt, om nu inte någon sort råkar till att ha tagit slut villsäga, men det har inte hänt för mej ännu. Det är alltid trevligt med frö från fröfirmor, men man får hejda sej lite för det kostar en del. Och så har dom ju ett begränsat sortiment.

STA är mer som ett lotteri, där man önskar sorter men inte vet om man får dom som man vill ha mest. Dessutom är det billigt! Jag har kanske inte så stora krav utan brukar bli nöjd med min tilldelning. Blev så även i går...


Ser verkligen fram mot nästa omgång...Förresten, så kom där en bebis till idag! Jag fick ansvara för förlossningen för Ingvar var inte hemma. Det blev en liten kviga......

2 kommentarer:

  1. Roligt att se Elinore att du är lika frötokig som jag.

    SvaraRadera
  2. Ja, jag tycker det är superroligt med frö. Det är inte alla här hemma som tycker det, när jag ställer upp i köket. Har tyvärr ingen annanstans att vara.

    SvaraRadera